Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Challenging applications offered by direct analysis in real time (DART) in food quality and safety analysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892751" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892751 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.trac.2010.11.001" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.trac.2010.11.001</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.trac.2010.11.001" target="_blank" >10.1016/j.trac.2010.11.001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Challenging applications offered by direct analysis in real time (DART) in food quality and safety analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Direct analysis in real time (DART) is an ambient ionization technique undergoing rapid development. With minimal sample pre-treatment, ionization of analyte molecules outside the mass spectrometry (MS) instrument in the ordinary atmosphere is feasible.This ionization approach relies upon the fundamental principles of atmospheric pressure chemical ionization. The current review highlights and critically assesses application of DART (and some related desorption/ionization techniques) coupled to varioustypes of MS analyzers for both target and non-target analysis of complex food matrices. Based on existing studies, DART-MS is presented as a simple, high-throughput tool for: (i) qualitative confirmation of chemical identity; (ii) metabolomic fingerprinting/profiling; and,(iii) quantification of low-molecular-weight food components, including some trace organic contaminants. With regard to regulatory requirements, we mention practical aspects of DART-MS use, as well as performance charac

  • Název v anglickém jazyce

    Challenging applications offered by direct analysis in real time (DART) in food quality and safety analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Direct analysis in real time (DART) is an ambient ionization technique undergoing rapid development. With minimal sample pre-treatment, ionization of analyte molecules outside the mass spectrometry (MS) instrument in the ordinary atmosphere is feasible.This ionization approach relies upon the fundamental principles of atmospheric pressure chemical ionization. The current review highlights and critically assesses application of DART (and some related desorption/ionization techniques) coupled to varioustypes of MS analyzers for both target and non-target analysis of complex food matrices. Based on existing studies, DART-MS is presented as a simple, high-throughput tool for: (i) qualitative confirmation of chemical identity; (ii) metabolomic fingerprinting/profiling; and,(iii) quantification of low-molecular-weight food components, including some trace organic contaminants. With regard to regulatory requirements, we mention practical aspects of DART-MS use, as well as performance charac

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Trends in Analytical Chemistry

  • ISSN

    0165-9936

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    204-218

  • Kód UT WoS článku

    000288421200016

  • EID výsledku v databázi Scopus