Characterization of mustard seeds and paste by DART ionization with time-of-flight mass spectrometry
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897146" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897146 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jms.3419" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/jms.3419</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/jms.3419" target="_blank" >10.1002/jms.3419</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Characterization of mustard seeds and paste by DART ionization with time-of-flight mass spectrometry
Popis výsledku v původním jazyce
DART (direct analysis in real time) is a novel technique with great potential for rapid screening analysis. The DART ionization method coupled with high-resolution time-of-flight mass spectrometry (TOF-MS) has been used for characterization of mustard seeds and table mustard. The possibility to use DART to analyse glucosinolates was confirmed on determination of sinalbin (4-hydroxybenzyl glucosinolate). The DART-TOF-MS method was optimized and validated. A set of samples of mustard seeds and mustard products was analyzed. HPLC and DART-TOF-MS were used to determine glucosinolates in mustard seeds and compared. The correlation equation between these methods was DART = 0.797HPLC+6.987, R2=0.972. The DART technique seems to be a suitable method for evaluation of the quality of mustard seeds and mustard products.
Název v anglickém jazyce
Characterization of mustard seeds and paste by DART ionization with time-of-flight mass spectrometry
Popis výsledku anglicky
DART (direct analysis in real time) is a novel technique with great potential for rapid screening analysis. The DART ionization method coupled with high-resolution time-of-flight mass spectrometry (TOF-MS) has been used for characterization of mustard seeds and table mustard. The possibility to use DART to analyse glucosinolates was confirmed on determination of sinalbin (4-hydroxybenzyl glucosinolate). The DART-TOF-MS method was optimized and validated. A set of samples of mustard seeds and mustard products was analyzed. HPLC and DART-TOF-MS were used to determine glucosinolates in mustard seeds and compared. The correlation equation between these methods was DART = 0.797HPLC+6.987, R2=0.972. The DART technique seems to be a suitable method for evaluation of the quality of mustard seeds and mustard products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Mass Spectrometry
ISSN
1076-5174
e-ISSN
—
Svazek periodika
49
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
811-818
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—