Changes of S-alk(en)ylcysteine Sulfoxide Levels During the Growth of Different Garlic Morphotypes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892770" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892770 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/11:43882091 RIV/00027006:_____/11:00001791
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes of S-alk(en)ylcysteine Sulfoxide Levels During the Growth of Different Garlic Morphotypes
Popis výsledku v původním jazyce
The contents of three S-alk(en)ylcysteine sulfoxides (alum, methiin, and isoalliin) were determined in the leaves, pseudostems, and bulbs of six garlic genotypes (two flowering plant morphotypes, two semi bolters, and two scape absent morphotypes) cultivated for five consecutive years at the same location. The average levels of alliin, methiin, and isoalliin were found to be as follows: 1.92, 0.44, and 0.07 mg/g fw in the leaves, 1.57, 0.27, and 0.08 mg/g fw in the pseudostems, and 1.71, 0.20 and 0.13 mg/g fw in the bulbs, respectively. No statistically significant year-to-year differences were observed between the samples. Furthermore, the total contents and relative proportions of S-alk(en)ylcysteine sulfoxides in various parts of the plants (leaves,pseudostems, bulbs and roots) were evaluated in detail during the whole vegetation period. It was observed that the total content of these amino acids gradually decreased in all parts except for the bulbs. In the bulbs, the total content
Název v anglickém jazyce
Changes of S-alk(en)ylcysteine Sulfoxide Levels During the Growth of Different Garlic Morphotypes
Popis výsledku anglicky
The contents of three S-alk(en)ylcysteine sulfoxides (alum, methiin, and isoalliin) were determined in the leaves, pseudostems, and bulbs of six garlic genotypes (two flowering plant morphotypes, two semi bolters, and two scape absent morphotypes) cultivated for five consecutive years at the same location. The average levels of alliin, methiin, and isoalliin were found to be as follows: 1.92, 0.44, and 0.07 mg/g fw in the leaves, 1.57, 0.27, and 0.08 mg/g fw in the pseudostems, and 1.71, 0.20 and 0.13 mg/g fw in the bulbs, respectively. No statistically significant year-to-year differences were observed between the samples. Furthermore, the total contents and relative proportions of S-alk(en)ylcysteine sulfoxides in various parts of the plants (leaves,pseudostems, bulbs and roots) were evaluated in detail during the whole vegetation period. It was observed that the total content of these amino acids gradually decreased in all parts except for the bulbs. In the bulbs, the total content
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G58084" target="_blank" >1G58084: VÝBĚR PRODUCENTŮ VYSOKÉHO OBSAHU PREKURSORU BIOLOGICKY AKTIVNÍCH LÁTEK Z KOLEKCE ALLIUM NA ZÁKLADĚ CHARAKTERIZACE SOUBORU A STUDIA STRUKTURY A FUNKCE STĚŽEJNÍCH GENŮ</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
373-381
Kód UT WoS článku
000294387800010
EID výsledku v databázi Scopus
—