Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ječmen betaBARLEY - nový ječmen s vysokým obsahem beta-glukanů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892848" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892848 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ječmen betaBARLEY - nový ječmen s vysokým obsahem beta-glukanů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    betaBARLEY, celosvětově nová odrůda ječmene, dovoluje značné rozšíření produktů bohatých na beta-glukany mezi pekařskými výrobky, těstovinami, snídaňovými cereáliemi, snack produkty, mlékárenskými produkty a gastronomickými výrobky. Nyní poprvé přicházído evropských obchodů ozimý ječmen s vysokým obsahem beta-glukanů betaBARLEY, který byl speciálně vyšlechtěn pro výživu lidí. BetaBARLEY je registrované obchodní označení firmy DIECKMANN Seeds, Nienstädt, SRN.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley betaBARLEY - the new beta-glucan-rich barley

  • Popis výsledku anglicky

    The new worldwide variety of winter barley-betaBARLEY-suffers the prevalence of novel food products (bread, bakery, milk products, pasta, breakfast cereals, snack etc.) in relation to high content of beta-glucans. BetaBARLEY was cultivated for human consumption especially. BetaBARLEY is a trademark of DIECKMANN Seeds, Nienstädt, Germany. The composition of barley seed, the properties of dough and product and the marketing of bread and bakery products with barley were observed and described.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    12-13

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus