Dietary fibre content and effect of cereal processing technology
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893077" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893077 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Dietary fibre content and effect of cereal processing technology
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to determine the changes in dietary fibre content of wheat, barley and rye during cereal processing such as milling, breadmaking and extrusion. Effect of processing on fibre content, especially on beta-glucans content, was investigated in flour, bread and bakery products, and effect of extrusion was observed in wheat bran and barley pearl. The results showed that breadmaking and extrusion enhanced the dietary fibre profile.
Název v anglickém jazyce
Dietary fibre content and effect of cereal processing technology
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the changes in dietary fibre content of wheat, barley and rye during cereal processing such as milling, breadmaking and extrusion. Effect of processing on fibre content, especially on beta-glucans content, was investigated in flour, bread and bakery products, and effect of extrusion was observed in wheat bran and barley pearl. The results showed that breadmaking and extrusion enhanced the dietary fibre profile.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides - Glycoscience
ISBN
978-80-86238-90-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
62-66
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
2. 11. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—