Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dietary fibre content and effect of cereal processing technology

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893077" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893077 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dietary fibre content and effect of cereal processing technology

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the changes in dietary fibre content of wheat, barley and rye during cereal processing such as milling, breadmaking and extrusion. Effect of processing on fibre content, especially on beta-glucans content, was investigated in flour, bread and bakery products, and effect of extrusion was observed in wheat bran and barley pearl. The results showed that breadmaking and extrusion enhanced the dietary fibre profile.

  • Název v anglickém jazyce

    Dietary fibre content and effect of cereal processing technology

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the changes in dietary fibre content of wheat, barley and rye during cereal processing such as milling, breadmaking and extrusion. Effect of processing on fibre content, especially on beta-glucans content, was investigated in flour, bread and bakery products, and effect of extrusion was observed in wheat bran and barley pearl. The results showed that breadmaking and extrusion enhanced the dietary fibre profile.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 7th International Conference on Polysaccharides - Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-90-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    62-66

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    2. 11. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku