Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893087" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893087 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky
Popis výsledku v původním jazyce
Kvalitativní změny, způsobené přídavky 10-50 % celozrnných moukam z pšenice, žita, ječmene, ovsa a kukuřice, byly hodnoceny Zelenyho testem, číslem poklesu a metodou reteční kapacity. Ve srovnání se standardem byly hodnoty Zelenyho testu a číslo poklesunejméně olivněny celozrnnou pšeničnou, resp. ječnou a naopak nejvíce celozrnnou kukuřičnou moukou. Ve shodě s tímto byl se RK profily změnily minimálně v RK vody, zatímco RK kyseliny mléčné byly sníženy až téměř na polovinu. RK destilované vody naopak mírně rostla s vyšším podílem žita a ovsa.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of selected composite flours
Popis výsledku anglicky
Qualitative changes, caused by addition of 10-50% of wheat, rye, barley, oat or corn, were measured as Zeleny's sedimentation value, Fallling Number ans solvent retention capacity profiles. Compared to standard, Zeleny's and Falling Number values were softly affected by wheat and barley wholemeal, respectively, but corn wholemeal caused the largest falls. In agreement to that, the SRC profiles have been changed minimally in water SRC parameter, while in the lactic acid SRC a decrease approx. to one halfwas measured. On the other hand, distilled water SRC somewhat increased correspondigly to increasing rye and oat amount in composite.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
10-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—