Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893087" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893087 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalitativní změny, způsobené přídavky 10-50 % celozrnných moukam z pšenice, žita, ječmene, ovsa a kukuřice, byly hodnoceny Zelenyho testem, číslem poklesu a metodou reteční kapacity. Ve srovnání se standardem byly hodnoty Zelenyho testu a číslo poklesunejméně olivněny celozrnnou pšeničnou, resp. ječnou a naopak nejvíce celozrnnou kukuřičnou moukou. Ve shodě s tímto byl se RK profily změnily minimálně v RK vody, zatímco RK kyseliny mléčné byly sníženy až téměř na polovinu. RK destilované vody naopak mírně rostla s vyšším podílem žita a ovsa.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of selected composite flours

  • Popis výsledku anglicky

    Qualitative changes, caused by addition of 10-50% of wheat, rye, barley, oat or corn, were measured as Zeleny's sedimentation value, Fallling Number ans solvent retention capacity profiles. Compared to standard, Zeleny's and Falling Number values were softly affected by wheat and barley wholemeal, respectively, but corn wholemeal caused the largest falls. In agreement to that, the SRC profiles have been changed minimally in water SRC parameter, while in the lactic acid SRC a decrease approx. to one halfwas measured. On the other hand, distilled water SRC somewhat increased correspondigly to increasing rye and oat amount in composite.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    10-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus