Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení retenční kapacity vybraných druhů kompozitní mouky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894647" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894647 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22810/12:43894647

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení retenční kapacity vybraných druhů kompozitní mouky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kompozitní mouky byly vytvořeny z pšeničné hladké a 10-50 % celozrnných pšeničné, žitné, ječné, ovesné a kukuřičné. Kvalita bílkovin se přídavky snížila, a to až o 70 % v případě kompozitů s kukuřičnou moukou. Naopak až třetinový nárůst byl zaznamenán pro stejnou řadu kompozitních mouk v parametru ČP. Největší změna RK profilů proti standardu M (RK vody 70,6 %, sacharózy 116,5 %, uhličitanu 89,9% a kyseliny mléčné 136,7 %) byla zjištěna v suboru s žitnou celozrnnou. Proti tomu 50% přídavek celozrnné pšeničné, resp. ječné mouky významně ovlivnil jen RK kyseliny mléčné. Korelační analýza prokázala významné vztahy jak mezi jednotlivými RK, tak mezi RK a analytickými znaky.

  • Název v anglickém jazyce

    Solvent retention capacity determination for selected flour composites

  • Popis výsledku anglicky

    Flour composites were blended from fine wheat and 10-50% of wheat, rye, barley, oats or corn wholemeals. Protein quality has been diminished, up to about 70% in cases of composites contaning corn wholemeal. Resersaly, in the FN parameter an increase aprox. one-third was registered for the same composites lines. The largest changes in the wheat flour SRC profile (70.6%, 116.5%, 89.9% and 136.7% for WA-, SU-, SC and LASRC, respectively) was identified within the rye subset. Compared to that, 50% od addedwheat or barley wholemeals affected the LASRC only. Correlation analysis revealed out sighificant relation as between the SRC foursome, so between the SRC and technological quality features.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLII. sympozia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-839-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    75-78

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský dvůr

  • Datum konání akce

    21. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku