Image analysis - comparison of recipe composition effect
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894639" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894639 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/12:43894639
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Image analysis - comparison of recipe composition effect
Popis výsledku v původním jazyce
Recipe comparison included flour comprises from wheat fine one and wheat, rye, barley, oat and corn wholemeals (10%-50%), and the second set with fine archaic wheat types (spelt, dicoccum, spring wheat, one with purple grain) and millet. In the forst case, the largest texture changes were caused by 50% of corn wholemeal in recipe, when cell density increased to 30 cell/cm2 and MCA reversely decreased to 0.87 mm2. On the other hand, wheat wholemeal fortification did not caused such serious crumb appearance variation due to similar protein structures. Further, a major influence of spelt flour was observed (23% decrease in cell density and 77% increase in the MCA).
Název v anglickém jazyce
Image analysis - comparison of recipe composition effect
Popis výsledku anglicky
Recipe comparison included flour comprises from wheat fine one and wheat, rye, barley, oat and corn wholemeals (10%-50%), and the second set with fine archaic wheat types (spelt, dicoccum, spring wheat, one with purple grain) and millet. In the forst case, the largest texture changes were caused by 50% of corn wholemeal in recipe, when cell density increased to 30 cell/cm2 and MCA reversely decreased to 0.87 mm2. On the other hand, wheat wholemeal fortification did not caused such serious crumb appearance variation due to similar protein structures. Further, a major influence of spelt flour was observed (23% decrease in cell density and 77% increase in the MCA).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Procedia Engineering
ISSN
1877-7058
e-ISSN
—
Svazek periodika
42
Číslo periodika v rámci svazku
autumn/winter
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
17
Strana od-do
1043-1059
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—