Charakteristiky směsí vybraných odrůd tuzemských obilovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893149" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893149 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Charakteristiky směsí vybraných odrůd tuzemských obilovin
Popis výsledku v původním jazyce
Pšeničná mouka a těsto bylo obohaceno přídavky tradičních obilovin (kukuřice, ječmen a oves) v množství 10-50 %. Kvalita kompozitůl byla testována pomocí 6 reologickéch přístrojů, kdy každý vzorek byl charakterizován 24 znaky. Všechny testované plodiny zhoršily zpracovatelnost těsta, zejména při přídavku 30 % a více.. Každá z testovaných plodin ovlivnila spotřebitelskou kvalitu a nutriční přínos jinak, např. pozitivně se projevila ječná a ovesná mouka (do 20 %) na některé charakteristiky pečiva.
Název v anglickém jazyce
White rice addition effect on bright wheat flour properties
Popis výsledku anglicky
Wheat flour and dough was enriched by native cereals (corn, barley and oats) in amounts of 10 - 50 %. Composites quality was evaluated by 6 rheological apparatuses, and 24 features describe behaviour of each composite in total. Negative effect of all tested fortification level on dough machinery was found, mostly at higher addition amounts (over 30 %). Each of the tested native cereals and added amounts differed in influence on consumer quality and nutritional benefit, e.g. a positive influence of barley and oats fortification up to 20% was observed for some bread characteristics.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-495-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
99-103
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 3. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—