Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakteristiky směsí vybraných odrůd tuzemských obilovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893149" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893149 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Charakteristiky směsí vybraných odrůd tuzemských obilovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pšeničná mouka a těsto bylo obohaceno přídavky tradičních obilovin (kukuřice, ječmen a oves) v množství 10-50 %. Kvalita kompozitůl byla testována pomocí 6 reologickéch přístrojů, kdy každý vzorek byl charakterizován 24 znaky. Všechny testované plodiny zhoršily zpracovatelnost těsta, zejména při přídavku 30 % a více.. Každá z testovaných plodin ovlivnila spotřebitelskou kvalitu a nutriční přínos jinak, např. pozitivně se projevila ječná a ovesná mouka (do 20 %) na některé charakteristiky pečiva.

  • Název v anglickém jazyce

    White rice addition effect on bright wheat flour properties

  • Popis výsledku anglicky

    Wheat flour and dough was enriched by native cereals (corn, barley and oats) in amounts of 10 - 50 %. Composites quality was evaluated by 6 rheological apparatuses, and 24 features describe behaviour of each composite in total. Negative effect of all tested fortification level on dough machinery was found, mostly at higher addition amounts (over 30 %). Each of the tested native cereals and added amounts differed in influence on consumer quality and nutritional benefit, e.g. a positive influence of barley and oats fortification up to 20% was observed for some bread characteristics.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-495-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    99-103

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku