Pekařské užití pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894635" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894635 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/12:43894635
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pekařské užití pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé
Popis výsledku v původním jazyce
Pšeničná mouka dobré pekařské kvality byla z 10 a 20 % nahrazena světlou, resp. tmavou (celozrnnou) moukou z rosičky. Reologické chování těsta (farinografický, extenzografický a amylografický test) bylo negativně ovlivněno zeslabením lepkových struktur.Provedený pekařský pokus zahrnoval jak pečivo, tak sušenky a oba typy byly charakteristické hutnější střídou a nižšími měrnými objemy ve srovnání se standardem. Senzorické hodnocení bylo přijatelné, stejně jako v případě vypichovaných sušenek.
Název v anglickém jazyce
Bakery usage of wheat flour with teff additions
Popis výsledku anglicky
Wheat flour of good baking quality was partially replaced by white or dark (wholemeal) teff flour. Dough rheology behaviour (farinograph, extensigraph, and amylograph test) was negatively influenced by gluten weakening. Considering performed baking testresults related to pure wheat standard, both bread and bisquits were characterised by somewhat denser crumb as well as lower bread volumes. Sensorial profiles of both baked products were acceptable.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
červenec
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
47-49
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—