Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Deoxynivalenol Oligoglycosides: New

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894813" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894813 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22810/12:43894813

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf302069z" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1021/jf302069z</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf302069z" target="_blank" >10.1021/jf302069z</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Deoxynivalenol Oligoglycosides: New

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The co-occurrence of deoxynivalenol-3-glucoside with its parent toxin, deoxynivalenol, has been recently documented in many cereal-based foods, especially in those produced by enzyme-catalyzed processes. The presence of this masked mycotoxin in the humandiet has become an issue of health concern, mainly because of its assumed bioavailability. A selective immunoaffinity-based preconcentration strategy, followed by ultrahigh-performance liquid chromatography coupled with high-resolution orbitrap mass spectrometry, revealed that, in addition to the most common deoxynivalenol-3-glucoside, also oligoglycosylated deoxynivalenols with up to four bound hexose units were present in cereal-based products. The structure, origination, and fate of these deoxynivalenol conjugates during malt/beer production and bread baking have been thoroughly investigated. Special attention has been paid to the changes of deoxynivalenol conjugates enabled by industrial glycosidase-based enzymatic preparations. To

  • Název v anglickém jazyce

    Deoxynivalenol Oligoglycosides: New

  • Popis výsledku anglicky

    The co-occurrence of deoxynivalenol-3-glucoside with its parent toxin, deoxynivalenol, has been recently documented in many cereal-based foods, especially in those produced by enzyme-catalyzed processes. The presence of this masked mycotoxin in the humandiet has become an issue of health concern, mainly because of its assumed bioavailability. A selective immunoaffinity-based preconcentration strategy, followed by ultrahigh-performance liquid chromatography coupled with high-resolution orbitrap mass spectrometry, revealed that, in addition to the most common deoxynivalenol-3-glucoside, also oligoglycosylated deoxynivalenols with up to four bound hexose units were present in cereal-based products. The structure, origination, and fate of these deoxynivalenol conjugates during malt/beer production and bread baking have been thoroughly investigated. Special attention has been paid to the changes of deoxynivalenol conjugates enabled by industrial glycosidase-based enzymatic preparations. To

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    36

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    9280-9291

  • Kód UT WoS článku

    000308574900063

  • EID výsledku v databázi Scopus