Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti modelových tukových násad

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895927" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895927 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti modelových tukových násad

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů byly připraveny smícháním stejného podílu strukturního tuku (50 % hm.) a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuky byly připraveny randomizací binárních směsí plně ztuženého kokosového tuku jako zdroje středně dlouhých mastných kyselin (M; C8:0 ? C14:0) a plně ztuženého palmstearinu, plně ztuženého bezerukového řepkového oleje či plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje jako zdroje dlouhých mastných kyselin (L; C16:0 ? C22:0). U připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of structured fats composition on the physical and rheological properties of model fat blends

  • Popis výsledku anglicky

    Model fat blends for stick margarines were prepared by mixing of a constant proportion of the structured fat (50 % w/w) and zero-erucic rapeseed oil. Structured fats were prepared by a randomization of binary mixtures of a fully hydrogenated coconut oilas a source of medium length chain fatty acids (M; C8: 0 - C14: 0) and a fully hydrogenated palmstearin or fully hydrogenated zero-erucic rapeseed oil or fully hydrogenated high-erucic rapeseed oil as a source of long length chain fatty acids (L; C16: 0- C22: 0). The influence of the composition of structured fat on the physical and rheological properties was observed in prepared model fat blends.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek 51. Mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-90-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    85 - 89

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Hrotovice

  • Datum konání akce

    15. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku