Vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti modelových tukových násad
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895927" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895927 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti modelových tukových násad
Popis výsledku v původním jazyce
Modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů byly připraveny smícháním stejného podílu strukturního tuku (50 % hm.) a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuky byly připraveny randomizací binárních směsí plně ztuženého kokosového tuku jako zdroje středně dlouhých mastných kyselin (M; C8:0 ? C14:0) a plně ztuženého palmstearinu, plně ztuženého bezerukového řepkového oleje či plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje jako zdroje dlouhých mastných kyselin (L; C16:0 ? C22:0). U připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
The influence of structured fats composition on the physical and rheological properties of model fat blends
Popis výsledku anglicky
Model fat blends for stick margarines were prepared by mixing of a constant proportion of the structured fat (50 % w/w) and zero-erucic rapeseed oil. Structured fats were prepared by a randomization of binary mixtures of a fully hydrogenated coconut oilas a source of medium length chain fatty acids (M; C8: 0 - C14: 0) and a fully hydrogenated palmstearin or fully hydrogenated zero-erucic rapeseed oil or fully hydrogenated high-erucic rapeseed oil as a source of long length chain fatty acids (L; C16: 0- C22: 0). The influence of the composition of structured fat on the physical and rheological properties was observed in prepared model fat blends.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek 51. Mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-90-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
85 - 89
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Hrotovice
Datum konání akce
15. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—