Crumb evaluation of bread with hemp product addition by means of image analysis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896950" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896950 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061867" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061867</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061867" target="_blank" >10.11118/actaun201361061867</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Crumb evaluation of bread with hemp product addition by means of image analysis
Popis výsledku v původním jazyce
Involving of 5?20% of hemp wholemeal from dehulled and hulled seeds (DHW, HHW) into wheat composites brought a gradual decrease of bread volume. Sensorial profile of fortified product depended on hemp sample type ? better score reached bread with DWH. For bread altered by HHW, crumb porosity increased in pore densities (up to about 74%) and diminished in mean cell areas (up to about 31%); a reversal trend was observed for bread with DHW. Bread volume and crumb penetration were significantly correlated to both cell density (r -0.69 and -0.65, respectively) and to mean cell area (0.79 and 0.69, respectively) (P = 99.9 %).
Název v anglickém jazyce
Crumb evaluation of bread with hemp product addition by means of image analysis
Popis výsledku anglicky
Involving of 5?20% of hemp wholemeal from dehulled and hulled seeds (DHW, HHW) into wheat composites brought a gradual decrease of bread volume. Sensorial profile of fortified product depended on hemp sample type ? better score reached bread with DWH. For bread altered by HHW, crumb porosity increased in pore densities (up to about 74%) and diminished in mean cell areas (up to about 31%); a reversal trend was observed for bread with DHW. Bread volume and crumb penetration were significantly correlated to both cell density (r -0.69 and -0.65, respectively) and to mean cell area (0.79 and 0.69, respectively) (P = 99.9 %).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1867-1872
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—