Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Crumb evaluation of bread with hemp product addition by means of image analysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896950" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896950 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061867" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061867</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201361061867" target="_blank" >10.11118/actaun201361061867</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Crumb evaluation of bread with hemp product addition by means of image analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Involving of 5?20% of hemp wholemeal from dehulled and hulled seeds (DHW, HHW) into wheat composites brought a gradual decrease of bread volume. Sensorial profile of fortified product depended on hemp sample type ? better score reached bread with DWH. For bread altered by HHW, crumb porosity increased in pore densities (up to about 74%) and diminished in mean cell areas (up to about 31%); a reversal trend was observed for bread with DHW. Bread volume and crumb penetration were significantly correlated to both cell density (r -0.69 and -0.65, respectively) and to mean cell area (0.79 and 0.69, respectively) (P = 99.9 %).

  • Název v anglickém jazyce

    Crumb evaluation of bread with hemp product addition by means of image analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Involving of 5?20% of hemp wholemeal from dehulled and hulled seeds (DHW, HHW) into wheat composites brought a gradual decrease of bread volume. Sensorial profile of fortified product depended on hemp sample type ? better score reached bread with DWH. For bread altered by HHW, crumb porosity increased in pore densities (up to about 74%) and diminished in mean cell areas (up to about 31%); a reversal trend was observed for bread with DHW. Bread volume and crumb penetration were significantly correlated to both cell density (r -0.69 and -0.65, respectively) and to mean cell area (0.79 and 0.69, respectively) (P = 99.9 %).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1867-1872

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus