The comparison of beta-glucan content and molar mass in Czech and German barley waxy varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896981" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896981 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/13:#0000753
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The comparison of beta-glucan content and molar mass in Czech and German barley waxy varieties
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to characterize the total and extractable ?-glucans in Czech and German waxy barley cultivars. The extractable beta-glucans were isolated using distilled water at temperature 55°C, time 120 min and pH 7.0. The mean molar mass (Mw) of extractable beta-glucans in waxy barley cultivars was determined by GPC and ranged from 4x103 to 1x106 g/mol in Czech barley and from 10x103 to 10x106 g/mol in German barley.
Název v anglickém jazyce
The comparison of beta-glucan content and molar mass in Czech and German barley waxy varieties
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to characterize the total and extractable ?-glucans in Czech and German waxy barley cultivars. The extractable beta-glucans were isolated using distilled water at temperature 55°C, time 120 min and pH 7.0. The mean molar mass (Mw) of extractable beta-glucans in waxy barley cultivars was determined by GPC and ranged from 4x103 to 1x106 g/mol in Czech barley and from 10x103 to 10x106 g/mol in German barley.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-58-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
115-118
Název nakladatele
Czech chemical society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
6. 11. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—