Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výpočet vybraných fyzikálních vlastností sacharidů a jejich roztoků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896992" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896992 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výpočet vybraných fyzikálních vlastností sacharidů a jejich roztoků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním zdrojem dat pro databázi fyzikálních vlastností cukru, cukerných, roztoků a dalších látek je monografie Sugar Technologists Manual autorů Bubník, Kadlec, Urban a Bruhns (Bartens, Berlin, 1995). Jedná se o komplexní přehled fyzikálních vlastnostícukerných roztoků a mnoha dalších dat z oblasti technologie cukru a souvisejících výrob. V této publikaci jsou kromě vlastních tabulek hodnot uvedeny též výpočetní vztahy popisující závislosti jednotlivých vlastností na hlavních parametrech (např. na teplotě, koncentraci, čistotě, tlaku aj.). Hodnoty z této publikace a výpočetní vztahy je nutno průběžně zpřesňovat a aktualizovat.

  • Název v anglickém jazyce

    Calculation of selected physical properties of carbohydrates and their solutions

  • Popis výsledku anglicky

    The primary source of data for the database of physical properties of sugar, sugar, solutions and other substances monograph Sugar Technologists Manual authors Bubník, Kadlec, Urban and Bruhns (Bartens, Berlin, 1995). It is a comprehensive overview of the physical properties of sugar solutions and many other data from the field of technology and related sugar production. In this book, besides the actual value tables also given computational relations describing each property depending on the main parameters (such as temperature, concentration, purity, pressure, etc.). The values ??of this publication and computational relationships must be continually refine and update.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    60. konference chemického a procesního inženýrství

  • ISBN

    978-80-02-02500-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1-13

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemického inženýrsví

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Srní

  • Datum konání akce

    14. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku