CHANGES OF RESISTANT STARCH DURING EXTRUSION PROCESS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43897156" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43897156 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
CHANGES OF RESISTANT STARCH DURING EXTRUSION PROCESS
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the paper was seeking suitable conditions of extrusion cooking to save nutritional properties of the final product compared with incoming corn grits, and mixtures with added pea flour or chemically modified starch. The highest ratio output/input for resistant starch was found when pea flour was added to corn grits using 10 % water - 45.8 % (abs. 3.1 % DM). On the other hand, the lowest ratio was registered for pure corn grits using 20 % water - 2.1 % (abs. 0.08% DM). Application of 20 % cross-linked starch Moramyl ZBH (E 1412) using 10 % water resulted 1.1 % DM.
Název v anglickém jazyce
CHANGES OF RESISTANT STARCH DURING EXTRUSION PROCESS
Popis výsledku anglicky
The aim of the paper was seeking suitable conditions of extrusion cooking to save nutritional properties of the final product compared with incoming corn grits, and mixtures with added pea flour or chemically modified starch. The highest ratio output/input for resistant starch was found when pea flour was added to corn grits using 10 % water - 45.8 % (abs. 3.1 % DM). On the other hand, the lowest ratio was registered for pure corn grits using 20 % water - 2.1 % (abs. 0.08% DM). Application of 20 % cross-linked starch Moramyl ZBH (E 1412) using 10 % water resulted 1.1 % DM.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-58-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
210-213
Název nakladatele
Czech chemical society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
6. 11. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000341216900053