Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

CHANGES OF RESISTANT STARCH DURING EXTRUSION PROCESS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43897156" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43897156 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    CHANGES OF RESISTANT STARCH DURING EXTRUSION PROCESS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the paper was seeking suitable conditions of extrusion cooking to save nutritional properties of the final product compared with incoming corn grits, and mixtures with added pea flour or chemically modified starch. The highest ratio output/input for resistant starch was found when pea flour was added to corn grits using 10 % water - 45.8 % (abs. 3.1 % DM). On the other hand, the lowest ratio was registered for pure corn grits using 20 % water - 2.1 % (abs. 0.08% DM). Application of 20 % cross-linked starch Moramyl ZBH (E 1412) using 10 % water resulted 1.1 % DM.

  • Název v anglickém jazyce

    CHANGES OF RESISTANT STARCH DURING EXTRUSION PROCESS

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper was seeking suitable conditions of extrusion cooking to save nutritional properties of the final product compared with incoming corn grits, and mixtures with added pea flour or chemically modified starch. The highest ratio output/input for resistant starch was found when pea flour was added to corn grits using 10 % water - 45.8 % (abs. 3.1 % DM). On the other hand, the lowest ratio was registered for pure corn grits using 20 % water - 2.1 % (abs. 0.08% DM). Application of 20 % cross-linked starch Moramyl ZBH (E 1412) using 10 % water resulted 1.1 % DM.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-58-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    210-213

  • Název nakladatele

    Czech chemical society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    6. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000341216900053