Evaluation of wheat composite flours with hemp, teff a chia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43896939" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43896939 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of wheat composite flours with hemp, teff a chia
Popis výsledku v původním jazyce
Wheat flour composites with hemp, teff and chia grinded seeds were evaluated by farinograph, amylograph and mixolab tests. Extent of rheological features change depends on added plant material. Correspondingly to addition level, increase of water absorption and dough time development was observed. Starch amylograph characteristics are connected more with added components than their amount. According to mixolab curves, influence of tested recipe was reflected mainly in starch retrogradation. In case of hemp addition and comparison between wheat and H20 samples, extent of C54 values is equal to 0.24 N?m. Comparability of farinograph or amylograph features and mixolab ones was confirmed by cluster analysis.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of wheat composite flours with hemp, teff a chia
Popis výsledku anglicky
Wheat flour composites with hemp, teff and chia grinded seeds were evaluated by farinograph, amylograph and mixolab tests. Extent of rheological features change depends on added plant material. Correspondingly to addition level, increase of water absorption and dough time development was observed. Starch amylograph characteristics are connected more with added components than their amount. According to mixolab curves, influence of tested recipe was reflected mainly in starch retrogradation. In case of hemp addition and comparison between wheat and H20 samples, extent of C54 values is equal to 0.24 N?m. Comparability of farinograph or amylograph features and mixolab ones was confirmed by cluster analysis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Cereal technology (Getreidetechnologie)
ISSN
1869-2303
e-ISSN
—
Svazek periodika
68
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
16-22
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—