Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897391" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897391 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti
Popis výsledku v původním jazyce
Byl sledován vliv vysokého tlaku na údržnost tepelně opracovaných masných výrobků a na jejich vlastnosti (texturu, barvu, pH a oxidaci lipidů). Byl srovnán vliv ošetření vysokým tlakem celých tyčí salámu a salámu naplátkovaného a změny během následujícího skladování v chladu i teplotě místnosti. Působením tlaku 400 MPa došlo ke snížení mikrobních počtůcelkového počtu mikroorganismů, tím k prodloužení údržnosti i při pokojové teplotě místnosti místnosti, a to zejména u naplátkovaných salámů.
Název v anglickém jazyce
High pressure treatment of shelf stable meat products
Popis výsledku anglicky
The influence of high pressure treatment on the shelf-life of heat-treated meat products and their parameters (texture, colour, pH and lipid oxidation) was studied. The effect of high pressure application on whole sausage was compared with the sliced sausage treating. Their changes during consequent storage (refrigerated and at ambient temperature) were observed. High pressure of 400 MPa decreased the microbial count, which led to the prolonged shelf-life of products, mainly slices.chybí
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
33-36
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—