Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897391" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897391 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl sledován vliv vysokého tlaku na údržnost tepelně opracovaných masných výrobků a na jejich vlastnosti (texturu, barvu, pH a oxidaci lipidů). Byl srovnán vliv ošetření vysokým tlakem celých tyčí salámu a salámu naplátkovaného a změny během následujícího skladování v chladu i teplotě místnosti. Působením tlaku 400 MPa došlo ke snížení mikrobních počtůcelkového počtu mikroorganismů, tím k prodloužení údržnosti i při pokojové teplotě místnosti místnosti, a to zejména u naplátkovaných salámů.

  • Název v anglickém jazyce

    High pressure treatment of shelf stable meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of high pressure treatment on the shelf-life of heat-treated meat products and their parameters (texture, colour, pH and lipid oxidation) was studied. The effect of high pressure application on whole sausage was compared with the sliced sausage treating. Their changes during consequent storage (refrigerated and at ambient temperature) were observed. High pressure of 400 MPa decreased the microbial count, which led to the prolonged shelf-life of products, mainly slices.chybí

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    33-36

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus