Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897538" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897538 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V posledních letech se na jedné straně prohlubuje tlak na cenu potravin ze strany distribučních řetězců a spotřebitelů, kteří zatím stále nakupují potraviny zejména podle ceny. Na druhé straně sílí mediální kampaně za kvalitní potraviny. Díky tlakům na cenu výrobku a nedostatku dostatečného množství čerstvého chlazeného masa jsou výrobci nuceni v menší či větší míře zpracovávat maso mrazené. Pokud chce firma seriózně uvažovat o nákupu rozmrazovacího zařízení mraženého vepřového popřípadě hovězího masa,které je zamraženo v blocích o hmotnosti 15, 20, 25 kg a potřebujeme rozmrazovat 10 nebo 20 t denně, musí počítat s finanční náročností tohoto technologického kroku. Náklady na realizaci takového zařízení mohou být kryty i z rozdílu mezi cenou čerstvým chlazeného a mraženého masa. V článku je porovnána metoda využití radiofrekvenčního rozmrazování z některými doposud používanými metodami. (rozmrazovací komory, mikrovlnný ohřev).

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment defrost meat in the production of meat products

  • Popis výsledku anglicky

    In recent years, on the one hand the pressure enhances at the price of food from distribution networks and consumers still buy food mainly by price. On the other hand there is growing of media campaigns for quality food. Due to pressures on product priceand the lack of sufficient quantities of fresh chilled meat, producers are forced to a greater or lesser extent, processed of frozen meat. If a company wants to seriously consider buying the thawing equipment for frozen pork or beef meat, which are frozen in blocks weighing 15, 20, 25 kg, and the need is to defrost 10 or 20 tonnes per day, company must reckon with the financial demands of this technological step. The cost of implementing this type of equipment may be covered from the difference betweenthe price of fresh chilled or frozen meat. The article compared the method of using radio frequency for defrosting with some heretofore used methods. (defrosting chamber, microwave heating).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    34-37

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus