Vývoj a optimalizace výroby masných výrobků se sníženým obsahem sodíku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897540" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897540 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj a optimalizace výroby masných výrobků se sníženým obsahem sodíku
Popis výsledku v původním jazyce
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností M.U.S.P., a.s. (2013 - 2014). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výrobu masných výrobků se sníženým obsahem sodíku, potažmo soli. U nových výrobků došlo ke snížení obsahu sodíku a tím ke snížení dopadu na zdraví konzumentů. Zavedení nové technologie bylo klíčové pro vývoj nových receptur se sníženým obsahem sodíku. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 13/018/11320/671/000020. Smlouvao řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.
Název v anglickém jazyce
Development and optimization of the production of meat products with reduced sodium content
Popis výsledku anglicky
Project innovations designed in cooperation with company MUSP, as (2013-2014). The result of the project was the installation of new technology for optimizing the production of meat products with reduced sodium (salt) content. The new products were reduced sodium content and thereby to reduce the impact on consumers' health. The introduction of new technology was crucial for the development of new formulations with reduced sodium content. Project of the Ministry of Agriculture
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
13/018/11320/671/000020
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Smlouva o řešení projektu "Vývoj a optimalizace výroby masných výrobků se sníženým obsahem sodíku". Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.
Ekonomické parametry
Produkce nových výrobků, se sníženým obsah soli(sodíku). Rozšíření sortimentu výrobků, zvýšení objemu výroby o 2%.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60461373
Název vlastníka
VŠCHT Praha, M.U.S.P., a.s.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—