Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrical Techniques: Lactics and Other Bacteria

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898316" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898316 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123847300000938" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123847300000938</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-384730-0.00093-8" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-384730-0.00093-8</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrical Techniques: Lactics and Other Bacteria

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lactic acid bacteria (LAB) play an important role in the food industry. LAB produce lactic acid in L(?), D(), or DL form from pyruvate according to different metabolic pathways. Homofermentative LAB ferment glucose via fructose diphosphate pathway to lactic acid that is the only end metabolite (e.g., Lactococcus sp., Streptococcus sp., and Pediococcus sp., and homofermentative lactobacilli). The 6-phosphogluconate pathway (Leuconostoc sp.) and bifidus pathway (Bifidobacterium sp.) are used by heterofermentative bacteria that produce, in addition to lactic acid, a number of products such as acetic acid, ethanol, CO2, or acetoin.

  • Název v anglickém jazyce

    Electrical Techniques: Lactics and Other Bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Lactic acid bacteria (LAB) play an important role in the food industry. LAB produce lactic acid in L(?), D(), or DL form from pyruvate according to different metabolic pathways. Homofermentative LAB ferment glucose via fructose diphosphate pathway to lactic acid that is the only end metabolite (e.g., Lactococcus sp., Streptococcus sp., and Pediococcus sp., and homofermentative lactobacilli). The 6-phosphogluconate pathway (Leuconostoc sp.) and bifidus pathway (Bifidobacterium sp.) are used by heterofermentative bacteria that produce, in addition to lactic acid, a number of products such as acetic acid, ethanol, CO2, or acetoin.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Encyclopedia of Food Microbiology

  • ISBN

    978-0-12-384730-0

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    "630?636"

  • Počet stran knihy

    3248

  • Název nakladatele

    Elsevier

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly