Electrical Techniques: Lactics and Other Bacteria
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898316" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898316 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123847300000938" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123847300000938</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-384730-0.00093-8" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-384730-0.00093-8</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Electrical Techniques: Lactics and Other Bacteria
Popis výsledku v původním jazyce
Lactic acid bacteria (LAB) play an important role in the food industry. LAB produce lactic acid in L(?), D(), or DL form from pyruvate according to different metabolic pathways. Homofermentative LAB ferment glucose via fructose diphosphate pathway to lactic acid that is the only end metabolite (e.g., Lactococcus sp., Streptococcus sp., and Pediococcus sp., and homofermentative lactobacilli). The 6-phosphogluconate pathway (Leuconostoc sp.) and bifidus pathway (Bifidobacterium sp.) are used by heterofermentative bacteria that produce, in addition to lactic acid, a number of products such as acetic acid, ethanol, CO2, or acetoin.
Název v anglickém jazyce
Electrical Techniques: Lactics and Other Bacteria
Popis výsledku anglicky
Lactic acid bacteria (LAB) play an important role in the food industry. LAB produce lactic acid in L(?), D(), or DL form from pyruvate according to different metabolic pathways. Homofermentative LAB ferment glucose via fructose diphosphate pathway to lactic acid that is the only end metabolite (e.g., Lactococcus sp., Streptococcus sp., and Pediococcus sp., and homofermentative lactobacilli). The 6-phosphogluconate pathway (Leuconostoc sp.) and bifidus pathway (Bifidobacterium sp.) are used by heterofermentative bacteria that produce, in addition to lactic acid, a number of products such as acetic acid, ethanol, CO2, or acetoin.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Encyclopedia of Food Microbiology
ISBN
978-0-12-384730-0
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
"630?636"
Počet stran knihy
3248
Název nakladatele
Elsevier
Místo vydání
London
Kód UT WoS kapitoly
—