Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Interlaboratory identification of Black seabream (Spondyliosoma cantharus) as a model species on basis of PCR targeting the second intron of the parvalbumin gene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898436" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898436 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/14:00000492

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfq.12114/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfq.12114/abstract</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfq.12114" target="_blank" >10.1111/jfq.12114</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Interlaboratory identification of Black seabream (Spondyliosoma cantharus) as a model species on basis of PCR targeting the second intron of the parvalbumin gene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An end-point polymerase chain reaction (PCR) targeting the second intron in the protein-coding region of the parvalbumin gene of black seabream (Spondyliosoma cantharus) was used to identify this fish species. The reproducibility of the method was testedby a collaborative study in which four laboratories participated. Twenty-eight samples of isolated DNA from fish meat were tested in participating laboratories by the presented identification method. Nine samples were from black seabream and the remaining 19 were fish flesh from the reference panel. In parallel, six frozen samples of fish meat, where three were of black seabream and remaining three from the reference panel, were tested in the laboratories by this method after various DNA isolation procedures. The PCR-based method for species determination of black seabream presented in this study proved to be a reliable and independent on method of DNA isolation from meat among the isolation techniques used. Practical ApplicationsThis

  • Název v anglickém jazyce

    Interlaboratory identification of Black seabream (Spondyliosoma cantharus) as a model species on basis of PCR targeting the second intron of the parvalbumin gene

  • Popis výsledku anglicky

    An end-point polymerase chain reaction (PCR) targeting the second intron in the protein-coding region of the parvalbumin gene of black seabream (Spondyliosoma cantharus) was used to identify this fish species. The reproducibility of the method was testedby a collaborative study in which four laboratories participated. Twenty-eight samples of isolated DNA from fish meat were tested in participating laboratories by the presented identification method. Nine samples were from black seabream and the remaining 19 were fish flesh from the reference panel. In parallel, six frozen samples of fish meat, where three were of black seabream and remaining three from the reference panel, were tested in the laboratories by this method after various DNA isolation procedures. The PCR-based method for species determination of black seabream presented in this study proved to be a reliable and independent on method of DNA isolation from meat among the isolation techniques used. Practical ApplicationsThis

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Quality

  • ISSN

    0146-9428

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    37

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    429-436

  • Kód UT WoS článku

    000346265100005

  • EID výsledku v databázi Scopus