Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termostabilita mléka a faktory, které ji ovlivňují.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898440" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898440 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/14:#NE38

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termostabilita mléka a faktory, které ji ovlivňují.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Termostabilita je velice důležitým parametrem při hodnocení kvality syrového mléka, a to zejména z hlediska tepelných záhřevů, kterými je mléko vystaveno během jeho procesního zpracování. Cílem této studie bylo posoudit vliv různých parametrů syrového mléka na jeho termostabilitu a zároveň zhodnotit kvalitu syrového mléka. U vzorků syrového mléka z různých farem byly zkoumány různé fyzikálně chemické, chemické a mikrobiální parametry. Všechny sledované parametry se pohybovaly v rozmezí obvyklém pro normální mléko. U žádného z parametrů však nebyl prokázán jednoznačný vliv na termostabilitu, což může být způsobeno skutečností, že termostabilita je výsledkem kombinovaného působení řady faktorů, které se v daném souboru vzorků nemusely projevit.

  • Název v anglickém jazyce

    Heat stability of milk and factors influencing it.

  • Popis výsledku anglicky

    Heat stability is a very important parameter of raw milk quality, especially in terms of thermal processes. The aim of this work was to evaluate the heat stability of bovine milk and the factors influencing it and the quality of milk. The microbial parameters, physically-chemical and chemical parameters were determined. All monitored parameters were in the range valid for standard milk. Definite influence of parameters on the heat stability of milk was not proved. The reason may be that the heat stability is the result of the combined effect of several parameters, that needn't manifest in the given set of samples.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    146

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    "XIV"-"XVII"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus