Fyzikálně-chemické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/chia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899102" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899102 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fyzikálně-chemické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/chia
Popis výsledku v původním jazyce
Mouka z bílých a hnědých semen chia přidaná do pšeničné v suché nebo hydratované formě zvýšila obsah nelepkových bílkovin a neškrobových polysacharidů (změna retenčních kapacit sacharózy a kyseliny mléčné). Došlo k zvýšení extenzografické pružnosti těsta, která se promítla do snížení tuhosti střídy pečiva. Byl zjištěn mírný pokles velikosti pórů a naopak nárůst hustoty pórů (počtu na cm2).
Název v anglickém jazyce
Physical-chemical characteristics of composite blend wheat/chia
Popis výsledku anglicky
Using dry or hydrated form, flour prepared from white and brown chia seeds added into wheat one increased non-gluten proteins content as well as non-starch polysaccharides (change in sucrose and lactic acid retention capacities. Dough extensigraph elasticity has risen, resulting into diminishing of bread crumb firmness. Also bread texture was affected, mean cell size softly decreased and reversely cell density.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy (special issue 13-14)
ISSN
1213-7103
e-ISSN
—
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
108
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1158-1161
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—