Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fyzikálně-chemické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/chia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899102" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899102 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fyzikálně-chemické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/chia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mouka z bílých a hnědých semen chia přidaná do pšeničné v suché nebo hydratované formě zvýšila obsah nelepkových bílkovin a neškrobových polysacharidů (změna retenčních kapacit sacharózy a kyseliny mléčné). Došlo k zvýšení extenzografické pružnosti těsta, která se promítla do snížení tuhosti střídy pečiva. Byl zjištěn mírný pokles velikosti pórů a naopak nárůst hustoty pórů (počtu na cm2).

  • Název v anglickém jazyce

    Physical-chemical characteristics of composite blend wheat/chia

  • Popis výsledku anglicky

    Using dry or hydrated form, flour prepared from white and brown chia seeds added into wheat one increased non-gluten proteins content as well as non-starch polysaccharides (change in sucrose and lactic acid retention capacities. Dough extensigraph elasticity has risen, resulting into diminishing of bread crumb firmness. Also bread texture was affected, mean cell size softly decreased and reversely cell density.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy (special issue 13-14)

  • ISSN

    1213-7103

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    108

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1158-1161

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus