Smyslové vady nealkoholických nápojů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899837" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899837 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Smyslové vady nealkoholických nápojů
Popis výsledku v původním jazyce
Nealkoholické nápoje jsou významnou skupinou potravinářských výrobků, které slouží primárně k hydrataci organismu. Protože však spotřebitelé vybírají konkrétní druh výrobku především podle smyslových preferencí, je přítomnost případných vad, mezi které patří nevyhovující vzhled (např. zákal, sediment, plovoucí částečky), netypická vůně a s ní většinou spojená i chuť, velmi nežádoucí. Z možných příčin vzniku smyslových vad nealkoholických nápojů je v příspěvku věnována pozornost především těm, kterým může výrobce správným výrobním postupem do určité míry zabránit nebo spotřebitel předejít dodržením doporučených podmínek skladování.
Název v anglickém jazyce
SENSORY DEFECTS OF NON-ALCOHOLIC BEVERAGES
Popis výsledku anglicky
Non-alcoholic beverages are a major group of food products, which are primarily used for human hydration. Consumers choose a particular type of products mainly by sensory preferences, therefore the presence of any defects; including unsatisfactory appearance (e.g. turbidity, sediments, floating particles), untypical odour and taste (flavour); is very undesirable. From the infinite number of possible causes of sensory defects of non-alcoholic beverages this paper paid attention to those which a manufacturer is able to prevent by good manufacturing practices or consumers by observance of recommended storage conditions.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2
Číslo periodika v rámci svazku
březen, duben
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
36-39
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—