Směs pro obalování masa a vybraných potravinářských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900233" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900233 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCMQA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCMQA.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směs pro obalování masa a vybraných potravinářských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem funkčního vzorku je směs pro obalování masa a vybraných masných výrobků. Přídavek 10 % této obohacující složky zvyšuje vaznost vody a působí stabilizačně (vysoká kyselost). Základní složkou obalovací směsi jsou obilné mouky různého stupně mletí, škroby, vaječná melanž. Při využití fermentovaného jablečného odpadu, se do výrobku přidává složka nutričně a senzoricky velmi bohatá. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny (jablečný odpad obsahuje vysoké množství vlákniny), minerálních láteka senzorických vlastností tohoto typu výrobku.
Název v anglickém jazyce
Mixture for wrapping meat and selected food products
Popis výsledku anglicky
The object of a functional sample is mixture for wrapping meat and selected meat products. Addition of 10 % of this component increases water binding capacity and contributes to stability (high acidity). The basic component of wrapping mixtures are cereal flours varying on degrees of milling, starches, egg melange. Using fermented apple waste product nutritionally and sensory rich component is added. The main benefit is the increased fiber content (apple waste contains high amounts of fiber), amount ofminerals and sensory characteristics of this type of product.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
3/2015
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.
Ekonomické parametry
Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60461373
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—