Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kakaový nápoj obohacený vedlejšími jablečnými produkty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900299" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900299 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCJQA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCJQA.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kakaový nápoj obohacený vedlejšími jablečnými produkty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem funkčního vzorku je kakaový nápoj využívající vedlejších produkty potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů) jako složky. Obohacující složka této zlepšující látky do kakaového nápoje je sušený jablečný odpad, následně upravený v drtiči na jemný prášek. Při sušení dochází k několikanásobnému zakoncentrování nutričně významných složek a tím přídavek této obohacující složky zvyšuje nutriční a senzorické vlastnosti již při nízkých množstvích přidaných do výrobku. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny, minerálních látek a senzorických vlastností v tomto typu výrobků. Zejména zvýšený obsah vlákniny je velkým přínosem v podobných typech výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Cocoa drink enriched with apple by-products

  • Popis výsledku anglicky

    The subject of this functional sample is cocoa drink using a by-product of the food industry (waste from the production of apple juices, purées and compotes) as a component. Enriching component of this enhancer to the cocoa drink is a dried apple waste modified in a grinder to a fine powder. During drying concentrating of nutritionally important components occurs and therefore the addition of an enriching component increases the nutritional and sensory properties even at low amounts added to the product. The main benefit is the increase of fiber content, minerals and sensory characteristics of this type of product. Particularly increased fiber content is of great benefit in similar types of products.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    9/2015

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.

  • Ekonomické parametry

    Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60461373

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem