Zlepšující přípravek do celosvalových masných výrobků na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900311" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900311 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCoTEA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCoTEA.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zlepšující přípravek do celosvalových masných výrobků na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem funkčního vzorku je zlepšujících přípravek do celosvalových výrobků na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů). Použití technologie nástřiku masa do masa je sice také odklonem od tradičních postupů a technologií, ale spotřebiteli umožňuje za dostupnou cenu vyšší kvalitu produktu ve srovnání s prostým nástřikem láku. Nová technologie umožňuje zpracování ořezů, mražené suroviny a dalších surovin ve formě jakostních uzených výrobků a získat stabilní produkty vyrobené technologií nástřiku masa do masa. Klíčovými parametry mimo mikrobiální stabilitu produktů byly především senzorické parametry, barva a textura finálních produktů. V komerčních směsích je používána celá řada látek s různými technologickými vlastnostmi jedná se o solící směsi, antioxidanty a přísady ovlivňující vaznost (zahušťovadla, želírující a bobtnací prostředky, pojidla, plnidla). Oproti klasickým výrobkům typu nástřik masa do masa představuje náhrada
Název v anglickém jazyce
Improving agent for whole-meat meat products based on by-products of fruit processing
Popis výsledku anglicky
The subject of this functional sample is enhancing agent for whole-meat products based on by-products of the food industry (waste from the production of apple juices, purées and compotes). Using the technology of spraying meat into meat is indeed also adeparture from traditional practices and technologies, but allows consumers at an affordable price having higher quality product in comparison with simple infusion spray. The new technology allows processing trimmings, frozen raw materials and other rawmaterials to the form of quality smoked products and provide stable products produced with the technology of injection meat into meat. Key parameters outside of the microbial stability of the product was mainly sensory parameters, color and texture of the final products. Number of substances with different technological characteristics, such as a salt mixture, antioxidants and additives influencing the binding capacity (thickener, gelling and bulking agents, binders, fillers) is used in
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
13/2015
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.
Ekonomické parametry
Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60461373
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—