Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Instantní ovesná kaše na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900315" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900315 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCkQEA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCkQEA.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Instantní ovesná kaše na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem funkčního vzorku je využití vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů) jako základní složky instantní kaše. Základní složka instantní kaše je vedlejší produkt při zpracování jablek (jablečnýodpad). Jablečný odpad je zpracován sušením a mletím a do výrobku je přidáván ve formě mletého prášku. Jakékoli obohacení výrobku typu instantní kaše je vždy pozitivní. Základní složka vedlejších produktů z jablek (jablečný odpad) u výrobku instantní kaše mění její nutriční, senzorické a technologické vlastnosti. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny a změna senzorických vlastností. Mezi tyto změny patří ochucení této kaše, která získává chuť po jablkách. Zároveň dochází díky použití jablečnéhoprášku ke změně barvy.

  • Název v anglickém jazyce

    Instant oatmeal based on by-products of fruit processing

  • Popis výsledku anglicky

    The subject of a functional sample is a use of by-products of the food industry (waste from the manufacture of apple juice, pulp and compotes) as essential components for instant mash. The basic ingredient of instant mash is a by-product of processing apples (apple waste). Apple waste is processed by drying and milling and the product is added as a milled powder. Any enrichment of the product of instant mash type is always positive. The basic component of the by-products of apples (apple waste) for theproduct of instant mashes changes its nutritional, sensory and technological properties. The main benefit is the increase of fiber content and change of the sensory properties. These changes include flavoring of this mash, which gets apple taste. At thesame time thanks to the use of apple powder the color changes.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    20/2015

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.

  • Ekonomické parametry

    Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60461373

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem