Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Combined approach for characterization and quality evaluation of apple juices - DART-TOF MS implementation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900482" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900482 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Combined approach for characterization and quality evaluation of apple juices - DART-TOF MS implementation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Apple juice is considered among the most consumed juices worldwide and the quality of apple juices available in the markets is established upon a comprehensive set of legislations like Codex Alimentarus general standard for fruit juices and nectars (Codex Stan. 247-2005) and the Czech Decree no. 335/1997 Coll. which clearly define the criteria of fruit juice, fruit juice from concentrate and concentrated fruit juice. Moreover, the Association of the Industry of Juices and Nectars (AIJN) had introduced acode of practice which relies upon the European Quality Control System (EQCS) for fruit juices, nectars and high fruit juice containing beverages to ensure compliance with legal and industry standards. Metabolomics approaches have gained a remarkable position in different fields of research including the food quality and authenticity assessment. In the food metabolome, it is possible to screen and determine different components belonging to various chemical classes either by profiling o

  • Název v anglickém jazyce

    Combined approach for characterization and quality evaluation of apple juices - DART-TOF MS implementation

  • Popis výsledku anglicky

    Apple juice is considered among the most consumed juices worldwide and the quality of apple juices available in the markets is established upon a comprehensive set of legislations like Codex Alimentarus general standard for fruit juices and nectars (Codex Stan. 247-2005) and the Czech Decree no. 335/1997 Coll. which clearly define the criteria of fruit juice, fruit juice from concentrate and concentrated fruit juice. Moreover, the Association of the Industry of Juices and Nectars (AIJN) had introduced acode of practice which relies upon the European Quality Control System (EQCS) for fruit juices, nectars and high fruit juice containing beverages to ensure compliance with legal and industry standards. Metabolomics approaches have gained a remarkable position in different fields of research including the food quality and authenticity assessment. In the food metabolome, it is possible to screen and determine different components belonging to various chemical classes either by profiling o

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-937-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    127-130

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Datum konání akce

    25. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku