Combined approach for characterization and quality evaluation of apple juices - DART-TOF MS implementation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900482" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900482 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Combined approach for characterization and quality evaluation of apple juices - DART-TOF MS implementation
Popis výsledku v původním jazyce
Apple juice is considered among the most consumed juices worldwide and the quality of apple juices available in the markets is established upon a comprehensive set of legislations like Codex Alimentarus general standard for fruit juices and nectars (Codex Stan. 247-2005) and the Czech Decree no. 335/1997 Coll. which clearly define the criteria of fruit juice, fruit juice from concentrate and concentrated fruit juice. Moreover, the Association of the Industry of Juices and Nectars (AIJN) had introduced acode of practice which relies upon the European Quality Control System (EQCS) for fruit juices, nectars and high fruit juice containing beverages to ensure compliance with legal and industry standards. Metabolomics approaches have gained a remarkable position in different fields of research including the food quality and authenticity assessment. In the food metabolome, it is possible to screen and determine different components belonging to various chemical classes either by profiling o
Název v anglickém jazyce
Combined approach for characterization and quality evaluation of apple juices - DART-TOF MS implementation
Popis výsledku anglicky
Apple juice is considered among the most consumed juices worldwide and the quality of apple juices available in the markets is established upon a comprehensive set of legislations like Codex Alimentarus general standard for fruit juices and nectars (Codex Stan. 247-2005) and the Czech Decree no. 335/1997 Coll. which clearly define the criteria of fruit juice, fruit juice from concentrate and concentrated fruit juice. Moreover, the Association of the Industry of Juices and Nectars (AIJN) had introduced acode of practice which relies upon the European Quality Control System (EQCS) for fruit juices, nectars and high fruit juice containing beverages to ensure compliance with legal and industry standards. Metabolomics approaches have gained a remarkable position in different fields of research including the food quality and authenticity assessment. In the food metabolome, it is possible to screen and determine different components belonging to various chemical classes either by profiling o
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-937-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
127-130
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Datum konání akce
25. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—