Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakterizace biodegradovatelného plastu na bázi polybutylensukcinátu za účelem balení masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900560" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900560 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/2015/Sbornik_2015.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/2015/Sbornik_2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Charakterizace biodegradovatelného plastu na bázi polybutylensukcinátu za účelem balení masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obalové materiály vyráběné z fosilních zdrojů mají rozmanitou škálu aplikací, nicméně díky jejich nízké biodegradabilitě a vysoké akumulaci v životním prostředí se stávají velkým ekologickým problémem. Jedním z možných řešení redukce ekologického odpaduje nahradit syntetické polymery biologicky rozložitelnými polymery. Takový obalový materiál by měl zaručit bezpečnost a kvalitu potravin, přispět k mikrobiologické stabilitě potravin, udržet organoleptické a nutriční vlastnosti výrobku a zabránit migracilátek z obalu do potraviny. V rámci projektu7th Framework program ''SUCCIPACK'' byly tyto vlastnosti ověřovány pro nově vyvinutý biodegradabilní materiál na bázi polybutylensukcinátu (PBS), který je v plánu vyrábět z prekurzorů získaných z obnovitelnýchzdrojů. V této studii byl diskutován vliv PBS C (PBSA/PBS+10%PBSA) a PBS D (PBSA/PBS+10%PBSA+10%talek) obalů na skladované maso (kuřecí, krůtí a uzené krůtí maso) zabalené pomocí vakuové baličky a zároveň byly zjišťovány fyzikální, chemi

  • Název v anglickém jazyce

    Characterization of biodegradable plastics based on polybutylene succinate used for meat packaging

  • Popis výsledku anglicky

    Packaging materials made from fossil sources have a diverse range of applications, but due to their low biodegradability and high accumulation in the environment are becoming a major environmental problem. One possible solution is the reduction of organic waste, to replace synthetic polymers with biodegradable polymers. This packaging material should guarantee food safety and quality, contribute to the microbiological stability of foods to maintain the organoleptic and nutritional characteristics of theproduct and prevent the migration of substances from packaging into food. Within projektu7th Framework program, SUCCIPACK 'these properties were tested for the newly developed biodegradable material based polybutylensukcinate (PBS). In this study we discuss the influence of PBS C (PBSA / PBS + 10% PBSA) and PBS D (PBSA / PBS + 10% PBSA + 10% talc) packaging stored meat (chicken, turkey and smoked turkey) packaged by vacuum packer and sought physical, chemical and mechanical properties o

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-937-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    109-112

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Datum konání akce

    25. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku