Přírodní zdroje vlákniny pro obohacení cereálních výrobků na bázi pšeničné mouky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900808" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900808 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přírodní zdroje vlákniny pro obohacení cereálních výrobků na bázi pšeničné mouky
Popis výsledku v původním jazyce
Obsah vlákniny (TDF, IDF, SDF) v pečivu, sušenkách nebo těstovinách lze významně zvýšit již 50 % celozrnné mouky ze pšenice, žita, ovsa a ječmene; přídavky netradičních surovin jako lněná vláknina, konopná mouka nebo celozrnný šrot z tef a chia semen mohou mít stejnou funkci. Kombinace těchto plodin s ječmenem lze využít současně k maskování typické, pro běžné spotřebitelné hůře přijatelné ječné příchuti cereálních výrobků.
Název v anglickém jazyce
Natural dietary fibre sources for enhancement of wheat flour-based cereal products
Popis výsledku anglicky
In bread, cookies or pasta, fibre content (TDF, IDF, SDF) could be significantly increased by 50% addition of wholemeal from wheat, rye, oat or barley; dosage of non-traditional plant materials as flax fibre, hemp flour or wholemeal groats from teff and chia seeds could fulfil the same purpose. In combination with barley flour, these plant materials could mask a typical, for common consumer less acceptable barley by-taste in cereal products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-937-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
38-41
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Datum konání akce
25. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—