Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přírodní zdroje vlákniny pro obohacení cereálních výrobků na bázi pšeničné mouky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900808" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900808 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přírodní zdroje vlákniny pro obohacení cereálních výrobků na bázi pšeničné mouky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsah vlákniny (TDF, IDF, SDF) v pečivu, sušenkách nebo těstovinách lze významně zvýšit již 50 % celozrnné mouky ze pšenice, žita, ovsa a ječmene; přídavky netradičních surovin jako lněná vláknina, konopná mouka nebo celozrnný šrot z tef a chia semen mohou mít stejnou funkci. Kombinace těchto plodin s ječmenem lze využít současně k maskování typické, pro běžné spotřebitelné hůře přijatelné ječné příchuti cereálních výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Natural dietary fibre sources for enhancement of wheat flour-based cereal products

  • Popis výsledku anglicky

    In bread, cookies or pasta, fibre content (TDF, IDF, SDF) could be significantly increased by 50% addition of wholemeal from wheat, rye, oat or barley; dosage of non-traditional plant materials as flax fibre, hemp flour or wholemeal groats from teff and chia seeds could fulfil the same purpose. In combination with barley flour, these plant materials could mask a typical, for common consumer less acceptable barley by-taste in cereal products.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-937-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    38-41

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Datum konání akce

    25. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku