Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Je palmový olej v potravinách lacinou náhražkou?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902802" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902802 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Je palmový olej v potravinách lacinou náhražkou?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Palmový olej jako jeden z tropických tuků je znám díky vyššímu obsahu nasycených mastných kyselin (obsahuje přibližně polovinu nasycených a polovinu nenasycených mastných kyselin), a proto bývá vnímán veřejností jako "nezdravý" tuk. Hladina cholesterolu je však ovlivňována celkovým složením mastných kyselin a záleží i na tom, jaký tuk ve stravě nahradí.

  • Název v anglickém jazyce

    Palm oil in food as a cheap substitute?

  • Popis výsledku anglicky

    Palm oil as one of tropical fats is known due to the higher content of saturated fatty acids (approximately half saturated and half unsaturated fatty acids), and therefore is perceived by the public as "unhealthy" fat. Cholesterol level is influenced by the total fatty acid composition and also depending on the type of fat replaced.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-968-6

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    14-22

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku