Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mýty a fakta o pečivu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902992" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902992 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mýty a fakta o pečivu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku jsou uvedeny nejčastější omyly a skutečnosti o pekařských výrobcích (je tmavé pečivo zdravější?, pečivo s nejnižším obsahem tuku je zdravější?, celozrnné nebo vícezrnné pečivo musí obsahovat celá obilná zrna, sladké jemné pečivo má příliš vysoký energetický obsah, obilný lepek je škodlivý, bezlepková strava je zdravá apod.). Navíc jsou vysvětleny významné zdravotní a nutriční aspekty pekařských výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Myths and facts around bakery products

  • Popis výsledku anglicky

    There is the most common myths and facts about bakery product in the article (e.g. brown bakery products are healthier?, bakery products with the lowest fat are healthier?, wholemeal or multigrain bakery products should contain whole grains, sweet bakery products are too high energy content, gluten is harmful, gluten-free diet is healthy, etc.). Additionally explains significant health and nutritional aspects of the bakery products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2016

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    39-41

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus