Mýty a fakta o pečivu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902992" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902992 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mýty a fakta o pečivu
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou uvedeny nejčastější omyly a skutečnosti o pekařských výrobcích (je tmavé pečivo zdravější?, pečivo s nejnižším obsahem tuku je zdravější?, celozrnné nebo vícezrnné pečivo musí obsahovat celá obilná zrna, sladké jemné pečivo má příliš vysoký energetický obsah, obilný lepek je škodlivý, bezlepková strava je zdravá apod.). Navíc jsou vysvětleny významné zdravotní a nutriční aspekty pekařských výrobků.
Název v anglickém jazyce
Myths and facts around bakery products
Popis výsledku anglicky
There is the most common myths and facts about bakery product in the article (e.g. brown bakery products are healthier?, bakery products with the lowest fat are healthier?, wholemeal or multigrain bakery products should contain whole grains, sweet bakery products are too high energy content, gluten is harmful, gluten-free diet is healthy, etc.). Additionally explains significant health and nutritional aspects of the bakery products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ročenka pekaře a cukráře
ISSN
1231-241X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2016
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
39-41
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—