Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vybraných přírodních látek na kvalitu masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913650" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913650 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vybraných přírodních látek na kvalitu masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nedůvěra k přídatným látkám v masných výrobcích vede k hledání jejich „přírodních“ náhrad. Zkoušejí se rostlinné extrakty a produkty fermentace, které mohou sloužit jako antioxidanty či antimikrobní látky a přispívat k bezpečnosti výrobků i zachování či zlepšení jejich technologických i organoleptických vlastností a zejména údržnosti. Badatelé zkoušeli plodiny pro nás více či méně exotické, většinou vždy takové, které v jejich místě jsou běžné. Jednou z nich je i chmel a preparáty z něj vyrobené, které byly vyzkoušeny v některých potravinách.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of natural substances on the quality of meat products

  • Popis výsledku anglicky

    In response to recent demands for the wider usage of natural compounds in food industry, we decided to investigate the effect hop (Humulus lupulus) on the quality of meat products. The samples of heat-treated meat products from the laboratory and meat industry were tested using different additions of hop granulate and extract. The following technological properties were measured: color (reflective spectrophotometry), lipid oxidation (TBARS) and texture (Warner-Bratzler shear force test). The meat products were also sensorially analysed. Our results suggest that hop can positively affect the oxidative stability and organoleptic properties of the final product.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    HYGIENA ALIMENTORUM XXXVIII - BEZPEČNOSŤ MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV V HĽADANÍ TRADIČNEJ KVALITY

  • ISBN

    978-80-8077-534-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    205-209

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    17. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku