The use of hops in meat production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43917116" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43917116 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The use of hops in meat production
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of hops (Humulus lupulus) on the quality of meat products was studied in connection with current demands for the wider usage of natural compounds in the food industry. Various additions of hop extracts were tested in heat-treated meat products under industrial conditions. The following technological properties were measured: colour (reflectance spectrophotometry), pH, water activity, lipid oxidation (TBARS) and texture (Warner-Bratzler shear force test). The meat products were also subjected to sensory analysis. The results suggest that hop preparations can positively affect the oxidative stability and organoleptic properties of the final product.
Název v anglickém jazyce
The use of hops in meat production
Popis výsledku anglicky
The effect of hops (Humulus lupulus) on the quality of meat products was studied in connection with current demands for the wider usage of natural compounds in the food industry. Various additions of hop extracts were tested in heat-treated meat products under industrial conditions. The following technological properties were measured: colour (reflectance spectrophotometry), pH, water activity, lipid oxidation (TBARS) and texture (Warner-Bratzler shear force test). The meat products were also subjected to sensory analysis. The results suggest that hop preparations can positively affect the oxidative stability and organoleptic properties of the final product.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
35-42
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—