Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Integrity of flaxseed mucilage: an influence of isolation nd drying conditions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914724" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914724 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/17:43914724

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Integrity of flaxseed mucilage: an influence of isolation nd drying conditions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    When soaked in water, the fibre-rich surface layers of flaxseed hull release mucilaginous material. It was characterized as a mixture of acidic and neutral polysaccharides with some proteins. Flaxseed mucilage has drawn much attention because of its physical properties and health benefits. Temperature was found to be the key factor of the flaxseed mucilage integrity. This work is devoted to comparison of flaxseed mucilage obtained by various ways of drying/precipitation in terms of structural integrity and physical properties using appropriate spectroscopic, separation, thermal and rheological methods.

  • Název v anglickém jazyce

    Integrity of flaxseed mucilage: an influence of isolation nd drying conditions

  • Popis výsledku anglicky

    When soaked in water, the fibre-rich surface layers of flaxseed hull release mucilaginous material. It was characterized as a mixture of acidic and neutral polysaccharides with some proteins. Flaxseed mucilage has drawn much attention because of its physical properties and health benefits. Temperature was found to be the key factor of the flaxseed mucilage integrity. This work is devoted to comparison of flaxseed mucilage obtained by various ways of drying/precipitation in terms of structural integrity and physical properties using appropriate spectroscopic, separation, thermal and rheological methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedins of 13th International Conference on Polysaccharides ? Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-74-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    67-73

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    8. 11. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku