Integrity of flaxseed mucilage: an influence of isolation nd drying conditions
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914724" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914724 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/17:43914724
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Integrity of flaxseed mucilage: an influence of isolation nd drying conditions
Popis výsledku v původním jazyce
When soaked in water, the fibre-rich surface layers of flaxseed hull release mucilaginous material. It was characterized as a mixture of acidic and neutral polysaccharides with some proteins. Flaxseed mucilage has drawn much attention because of its physical properties and health benefits. Temperature was found to be the key factor of the flaxseed mucilage integrity. This work is devoted to comparison of flaxseed mucilage obtained by various ways of drying/precipitation in terms of structural integrity and physical properties using appropriate spectroscopic, separation, thermal and rheological methods.
Název v anglickém jazyce
Integrity of flaxseed mucilage: an influence of isolation nd drying conditions
Popis výsledku anglicky
When soaked in water, the fibre-rich surface layers of flaxseed hull release mucilaginous material. It was characterized as a mixture of acidic and neutral polysaccharides with some proteins. Flaxseed mucilage has drawn much attention because of its physical properties and health benefits. Temperature was found to be the key factor of the flaxseed mucilage integrity. This work is devoted to comparison of flaxseed mucilage obtained by various ways of drying/precipitation in terms of structural integrity and physical properties using appropriate spectroscopic, separation, thermal and rheological methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedins of 13th International Conference on Polysaccharides ? Glycoscience
ISBN
978-80-86238-74-6
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
67-73
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
8. 11. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—