Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Separation of immunoglobulins from colostrum using methods based on salting out techniques.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914812" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914812 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/28676092:_____/17:N0000064

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?volume=35&firstPage=259&type=publishedArticle" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?volume=35&firstPage=259&type=publishedArticle</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/10/2017-CJFS" target="_blank" >10.17221/10/2017-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Separation of immunoglobulins from colostrum using methods based on salting out techniques.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Immunoglobulins (Igs) are one of the most important proteins in the organisms of animals. The highest concentration of Igs (predominantly IgG) in nature is detected in colostrum. This study aimed to obtain a purified IgG fraction from bovine colostrum using salting out precipitation methods as base techniques. As the first step after skimming of colostrum, isoelectric precipitation or rennet coagulation were used for casein removal. IgG concentrations in raw material and final products were determined using ELISA method. SDS-PAGE electrophoresis was used for purity determination of the final fraction of IgG. According to the obtained results, combination of precipitation, gel filtration and cross-flow filtration techniques enables to separate IgG fraction with purity up to 91% and yield up to 86.3%. Acid whey has higher yield in comparison to sweet whey and both ammonium and sodium sulfate have similar effectivity for precipitation of IgG. Final concentrate of IgG can be used as a standalone product or as additive for other food supplements.

  • Název v anglickém jazyce

    Separation of immunoglobulins from colostrum using methods based on salting out techniques.

  • Popis výsledku anglicky

    Immunoglobulins (Igs) are one of the most important proteins in the organisms of animals. The highest concentration of Igs (predominantly IgG) in nature is detected in colostrum. This study aimed to obtain a purified IgG fraction from bovine colostrum using salting out precipitation methods as base techniques. As the first step after skimming of colostrum, isoelectric precipitation or rennet coagulation were used for casein removal. IgG concentrations in raw material and final products were determined using ELISA method. SDS-PAGE electrophoresis was used for purity determination of the final fraction of IgG. According to the obtained results, combination of precipitation, gel filtration and cross-flow filtration techniques enables to separate IgG fraction with purity up to 91% and yield up to 86.3%. Acid whey has higher yield in comparison to sweet whey and both ammonium and sodium sulfate have similar effectivity for precipitation of IgG. Final concentrate of IgG can be used as a standalone product or as additive for other food supplements.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    259-266

  • Kód UT WoS článku

    000404566800011

  • EID výsledku v databázi Scopus