Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916058" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916058 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork
Popis výsledku v původním jazyce
Změny ve spotřebitelských zvyklostech vlivem snazší dosažitelnosti zahraničních výrobků jsou podnětem ve vývoji a zpracování masa a masných výrobků. Spotřebitelé požadují „nové“ masné výrobky, které navíc obsahují nižší obsah soli, tuku, cholesterolu než běžné výrobky. Na druhé straně, spotřebitelé očekávají, že tyto nové masné výrobky si zachovají stejné senzorické vlastnosti jako tradičně vyráběné masné produkty. Výsledkem inovací mají být vysoce kvalitní, ale cenově dostupné masné výrobky. Tato práce se zabývá inovací v oblasti výroby masných výrobků, při níž byly použity různé inovativní technologické postupy. Tyto postupy se týkaly například tepelného ošetření (sousvide), využití vstupních surovin se sníženým obsahem sodíku a snížení obsahu cholesterolu.
Název v anglickém jazyce
Trends in meat products such as Corned Beef and Pulled Pork
Popis výsledku anglicky
Changes in consumer habits due to the easier accessibility of foreign products are a stimulus in the development and processing of meat and meat products. Consumers demand "new" meat products that additionally contain lower salt, fat, and cholesterol than regular products. On the other hand, consumers expect these new meat products to retain the same sensory properties as traditionally produced meat products. Innovation is the result of high-quality but affordable meat products. This thesis deals with innovations in the production of meat products, using different innovative technological processes. These procedures concerned, for example, heat treatment (sousvide), the use of sodium-containing feedstock and cholesterol lowering.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7592-029-4
ISSN
1802-1433
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
172-175
Název nakladatele
VŠCHT + VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
28. 5. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—