Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916058" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916058 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Změny ve spotřebitelských zvyklostech vlivem snazší dosažitelnosti zahraničních výrobků jsou podnětem ve vývoji a zpracování masa a masných výrobků. Spotřebitelé požadují „nové“ masné výrobky, které navíc obsahují nižší obsah soli, tuku, cholesterolu než běžné výrobky. Na druhé straně, spotřebitelé očekávají, že tyto nové masné výrobky si zachovají stejné senzorické vlastnosti jako tradičně vyráběné masné produkty. Výsledkem inovací mají být vysoce kvalitní, ale cenově dostupné masné výrobky. Tato práce se zabývá inovací v oblasti výroby masných výrobků, při níž byly použity různé inovativní technologické postupy. Tyto postupy se týkaly například tepelného ošetření (sousvide), využití vstupních surovin se sníženým obsahem sodíku a snížení obsahu cholesterolu.

  • Název v anglickém jazyce

    Trends in meat products such as Corned Beef and Pulled Pork

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in consumer habits due to the easier accessibility of foreign products are a stimulus in the development and processing of meat and meat products. Consumers demand &quot;new&quot; meat products that additionally contain lower salt, fat, and cholesterol than regular products. On the other hand, consumers expect these new meat products to retain the same sensory properties as traditionally produced meat products. Innovation is the result of high-quality but affordable meat products. This thesis deals with innovations in the production of meat products, using different innovative technological processes. These procedures concerned, for example, heat treatment (sousvide), the use of sodium-containing feedstock and cholesterol lowering.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7592-029-4

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    172-175

  • Název nakladatele

    VŠCHT + VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    28. 5. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku