Kvašená zelenina
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916253" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916253 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvašená zelenina
Popis výsledku v původním jazyce
Mléčným kvašením se připravují potraviny ze zeleniny a ovoce, které se konzumují na celém světě. Výhodou této přípravy je konzervační účinek vzniklých produktů a prodloužení trvanlivosti takto upravené potraviny. Tyto potraviny jsou i ceněné díky svým výživovým vlastnostem a produktům mléčného kvašení, které při přípravě vznikají, jako jsou kyseliny mléčná a octová, biomasa mléčných bakterií apod. Bonusy, které přináší tato úprava, jsou pro konzumenta dosti významné. I inovace v této oblasti, jako je například obohacení o určité probiotické kmeny skrývá velký potenciál.
Název v anglickém jazyce
Fermented vegetables
Popis výsledku anglicky
The foods made from fruit and vegetables treated by fermentation, or more precisely lactic fermentation, are consumed around the world. The advantages of this preparation are the preservative effect of the resulting metabolites and the prolongation of the shelf life of the food prepared by thus method. These foods are valued for their nutritional properties and metabolites of lactic fermentation, such as lactic and acetic acids, biomass of lactic bacteria etc. The bonuses brought by this adjustment are quite significant for the consumer. Innovations in this area, such as enriching of foods by particular probiotic strains, have great potential.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2018
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
64-67
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—