Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Contamination from the environment as a source of bottled water off-odour: a case study

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916854" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916854 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22810/18:43916854

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/04/05.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/04/05.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201821" target="_blank" >10.18832/kp201821</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Contamination from the environment as a source of bottled water off-odour: a case study

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work is to devise a methodology and identify the cause of off-odour in bottled water. For initial screening, sensory analysis and gas chromatography with mass spectrometry and olfactometric detector were used. Selected compounds were then analyzed and quantified by selective ion monitoring. 2,4-decadienal, a fatty acid oxidation product, was identified as the source of off-odour. It is produced during frying and it can diffuse through the packaging material into the product. Its concentration in three analyzed samples ranged from &lt;0.15 mu g/l to 3.1 mu g/l. Since its detection threshold is 1 mu g/l, improper storage conditions can decrease the sensory quality of bottled water.

  • Název v anglickém jazyce

    Contamination from the environment as a source of bottled water off-odour: a case study

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work is to devise a methodology and identify the cause of off-odour in bottled water. For initial screening, sensory analysis and gas chromatography with mass spectrometry and olfactometric detector were used. Selected compounds were then analyzed and quantified by selective ion monitoring. 2,4-decadienal, a fatty acid oxidation product, was identified as the source of off-odour. It is produced during frying and it can diffuse through the packaging material into the product. Its concentration in three analyzed samples ranged from &lt;0.15 mu g/l to 3.1 mu g/l. Since its detection threshold is 1 mu g/l, improper storage conditions can decrease the sensory quality of bottled water.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    185-188

  • Kód UT WoS článku

    000441810800005

  • EID výsledku v databázi Scopus