Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob přípravy práškového prebiotického, bezlepkového a bezlaktózového produktu z odpadního ovoce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917098" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917098 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob přípravy práškového prebiotického, bezlepkového a bezlaktózového produktu z odpadního ovoce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Z jablečných a/nebo hruškových výlisků obsahujících převážně ovocné slupky a jádřince se fermentací pomocí směsné kultury připravené ze stejných dílů mikrobiálních kmenů Lactobacillus sanfranciscensis, Lactobacillus plantarum a Lactobacillus pontis a přídavku vody a rýžové a/nebo kukuřičné mouky připraví po usušení ovocný prebiotický produkt s velkým podílem nerozpustné vlákniny unikátního složení. Tento produkt s minimálním obsahem rozpustných sacharidů je vhodný k přímému konzumu jako dietní potravina a/nebo jako dietní přídavek a/nebo texturní komponenta do dalších potravinářských výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    A method of preparation of a powder, prebiotic, gluten-free and lactose-free product from waste fruit

  • Popis výsledku anglicky

    After drying, a fruit prebiotic product with a high proportion of insoluble fibre of a unique composition is produced from pressed pieces of apples and/or pears, containing predominantly fruit peels and cores, by fermentation using a mixed culture prepared from identical parts of the microbial strains of Lactobacillus sanfranciscensis, Lactobacillus plantarum and Lactobacillus pontis and the addition of water and rice and/or maize flour. This product with a minimum content of soluble carbohydrates is suitable for direct consumption as a diet food and/or as a diet supplement and/or a textural component in other food products.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    307473

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    22. 8. 2018

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence