Způsob přípravy probiotického produktu s vysokým podílem prebiotik na bázi ovocných materiálů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917109" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917109 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob přípravy probiotického produktu s vysokým podílem prebiotik na bázi ovocných materiálů
Popis výsledku v původním jazyce
Z jablečných a/nebo hruškových výlisků obsahujících převážně ovocné slupky a jádřince se fermentací pomocí směsné kultury připravené ze stejných dílů mikrobiálních kmenů Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum a Lactobacillus pontis a přídavku syrovátky a/nebo upravené syrovátky a pšeničné a/nebo žitné a/nebo rýžové a/nebo kukuřičné mouky připraví pastovitý ovocný prebiotický produkt s velkým podílem nerozpustné vlákniny. Tento produkt s minimálním obsahem rozpustných sacharidů je vhodný k přímému konzumu jako dietní potravina a/nebo jako dietní přídavek a/nebo texturní komponenta do dalších potravinářských výrobků.
Název v anglickém jazyce
A method of preparation of a probiotic product with a high portion of prebiotics on based on fruit materials
Popis výsledku anglicky
A pastelike fruit prebiotic product with a high proportion of insoluble fibre is produced from pressed pieces of apples and/or pears, containing predominantly fruit peels and cores, by fermentation using a mixed culture prepared from identical parts of the microbial strains of Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum and Lactobacillus pontis and the addition of whey and/or modified whey and wheat and/or rye and/or rice and/or maize flour. This product with a minimum content of soluble carbohydrates is suitable for direct consumption as a diet food and/or as a diet supplement and/or a textural component in other food products.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
307474
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
22. 8. 2018
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence