Bambus: zdroj netradiční vlákniny s přínosem pro spotřebitele
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43916531" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43916531 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/19:43916531
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bambus: zdroj netradiční vlákniny s přínosem pro spotřebitele
Popis výsledku v původním jazyce
Přídavky bambusové vlákniny na úrovních 2,5 - 5,0 - 10,0 % do pšeničné mouky ovlivnily charakteristiky pšeničného těsta a pečiva. Za pozitivní lze označit vyšší vaznost vody a prodloužení tolerance těsta vůči přehnětení. Nejvyšší recepturní podíl 10 % na mouku byl hodnocen jako vyhovující s ohledem na spotřebitelské parametry pečiva. Výpočtem podle recepturního složení bylo zjištěno, že mohou uhradit 68 % doporučené denní dávky vlákniny.
Název v anglickém jazyce
Bamboo: a source of unconventional fiber with benefits for consumers
Popis výsledku anglicky
Additions of bamboo fiber at 2.5 - 5.0 and 10.0 wt. % on wheat flour base influenced the characteristics of wheat dough and pastry. As positive, the higher water absorption and prolongation of the dough tolerance to overmixing could be considered. Enhancement on the highest level 10% was rated as satisfactory with respect to the consumer parameters of the final product. By computation based on the bread recipes used, such pastry have been found to be able to donate 68% of the recommended daily intake of the dietary fiber.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Svazek periodika
XXIX
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
36-38
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—