Aktuální pohled na pasteraci mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919526" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919526 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aktuální pohled na pasteraci mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Pasterace mléka se používá v průmyslové praxi od konce 19. století a má zásadní vliv na bezpečnost mléka z pohledu alimentárních onemocnění a prodloužení trvanlivosti čerstvého mléka. V příspěvku jsou shrnuty aktuální poznatky získané z materiálů Mezinárodní mlékařské federace o vlivu pasterace na jednotlivé skupiny zdravotně a technologicky nežádoucích mikroorganismů, které se mohou vyskytovat v syrovém mléce, a o vlivu na nutriční hodnotu mléčných bílkovin, tuku, vitaminů a antimikrobiálních látek.
Název v anglickém jazyce
Current view of milk pasteurization
Popis výsledku anglicky
Milk pasteurization has been used in industrial practice since the late 19th century and has a major impact on milk safety from the perspective of foodborne diseases and prolonging the shelf life of fresh milk. The paper summarizes current findings from the materials of the International Dairy Federation on the impact of pasteurization on individual groups of undesirable microorganisms that may be present in raw milk and on the nutritional value of milk proteins, fat, vitamins and antimicrobials.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
30
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
6-8
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—