Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální pohled na pasteraci mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919526" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919526 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální pohled na pasteraci mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pasterace mléka se používá v průmyslové praxi od konce 19. století a má zásadní vliv na bezpečnost mléka z pohledu alimentárních onemocnění a prodloužení trvanlivosti čerstvého mléka. V příspěvku jsou shrnuty aktuální poznatky získané z materiálů Mezinárodní mlékařské federace o vlivu pasterace na jednotlivé skupiny zdravotně a technologicky nežádoucích mikroorganismů, které se mohou vyskytovat v syrovém mléce, a o vlivu na nutriční hodnotu mléčných bílkovin, tuku, vitaminů a antimikrobiálních látek.

  • Název v anglickém jazyce

    Current view of milk pasteurization

  • Popis výsledku anglicky

    Milk pasteurization has been used in industrial practice since the late 19th century and has a major impact on milk safety from the perspective of foodborne diseases and prolonging the shelf life of fresh milk. The paper summarizes current findings from the materials of the International Dairy Federation on the impact of pasteurization on individual groups of undesirable microorganisms that may be present in raw milk and on the nutritional value of milk proteins, fat, vitamins and antimicrobials.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    6-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus