Zvyšování zdravotní bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů s využitím moderních i klasických metod (1/3-3/3): Pokroky v teorii a instrumentaci analytických metod
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919570" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919570 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zvyšování zdravotní bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů s využitím moderních i klasických metod (1/3-3/3): Pokroky v teorii a instrumentaci analytických metod
Popis výsledku v původním jazyce
V rámci výuky předmětu "Pokroky v teorii a instrumentaci analytických metod" byly studentům Univerzity Pardubice vybrané výsledky projektu QK 1710156 předneseny v rámci následujících třech přednášek: Zvyšování zdravotní bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů s využitím moderních i klasických metod (1/3): Identifikace a charakterizace zdravotně i technologicky nežádoucích bakterií Asaia spp. izolovaných z nealkoholických nápojů. Zvyšování zdravotní bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů s využitím moderních i klasických metod (2/3): Zjišťování citlivosti technologicky nežádoucích bakterií k sanitačním prostředkům používaným v systému CIP v nápojářském průmyslu. Zvyšování zdravotní bezpečnosti a jakosti nealkoholických nápojů s využitím moderních i klasických metod (3/3): Zjišťování citlivosti technologicky nežádoucích bakterií k sanitačním prostředkům používaným v systému CIP v nápojářském průmyslu – pokračování. Tvorba a detekce biofilmů u nežádoucích bakterií.
Název v anglickém jazyce
Improving health safety and quality of soft drinks using modern and classical methods (1 / 3-3 / 3): Advances in theory and instrumentation of analytical methods
Popis výsledku anglicky
In the course "Advances in the theory and instrumentation of analytical methods" selected results of the QK1710156 project were presented to students of the University of Pardubice within the three following lectures: Improving health safety and quality of soft drinks using modern and classical methods (1/3): Identification and characterization undesirable bacteria Asaia spp. isolated from soft drinks. Improving the health safety and quality of soft drinks using modern and classical methods (2/3): Determining the sensitivity of technologically undesirable bacteria to sanitizing agents used in the CIP system in the beverage industry. Improving the health safety and quality of soft drinks using modern and classical methods (3/3): Detection of the sensitivity of technologically undesirable bacteria to sanitizing agents used in the CIP system in the beverage industry - continued. Creation and detection of biofilms in undesirable bacteria.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů