Extractor Control - Control with Distributed Parameters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919995" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919995 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Extractor Control - Control with Distributed Parameters
Popis výsledku v původním jazyce
After the separation of mineral and vegetable admixtures and after washing, the beets are cut on choppers into sweet cuttings, which are extracted countercurrently with warm water. Two physical processes are involved in juice extraction: free extraction and diffusion. The free extraction of beet juice depends on the surface of the cuttings and the degree of opening (damage) of the beet cells by cutting. In practice, this is about one third of the cells. The remaining two-thirds of the sugar is obtained by diffusion of the beet juice substances through the dead cell wall.
Název v anglickém jazyce
Extractor Control - Control with Distributed Parameters
Popis výsledku anglicky
After the separation of mineral and vegetable admixtures and after washing, the beets are cut on choppers into sweet cuttings, which are extracted countercurrently with warm water. Two physical processes are involved in juice extraction: free extraction and diffusion. The free extraction of beet juice depends on the surface of the cuttings and the degree of opening (damage) of the beet cells by cutting. In practice, this is about one third of the cells. The remaining two-thirds of the sugar is obtained by diffusion of the beet juice substances through the dead cell wall.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Measurement and Control of Chemical, Food and Biotechnological Processes
ISBN
978-1-908235-09-1
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
395-400
Počet stran knihy
1266
Název nakladatele
STS Science Centre Ltd.
Místo vydání
London
Kód UT WoS kapitoly
—