Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Extractor Control - Control with Distributed Parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919995" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919995 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Extractor Control - Control with Distributed Parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    After the separation of mineral and vegetable admixtures and after washing, the beets are cut on choppers into sweet cuttings, which are extracted countercurrently with warm water. Two physical processes are involved in juice extraction: free extraction and diffusion. The free extraction of beet juice depends on the surface of the cuttings and the degree of opening (damage) of the beet cells by cutting. In practice, this is about one third of the cells. The remaining two-thirds of the sugar is obtained by diffusion of the beet juice substances through the dead cell wall.

  • Název v anglickém jazyce

    Extractor Control - Control with Distributed Parameters

  • Popis výsledku anglicky

    After the separation of mineral and vegetable admixtures and after washing, the beets are cut on choppers into sweet cuttings, which are extracted countercurrently with warm water. Two physical processes are involved in juice extraction: free extraction and diffusion. The free extraction of beet juice depends on the surface of the cuttings and the degree of opening (damage) of the beet cells by cutting. In practice, this is about one third of the cells. The remaining two-thirds of the sugar is obtained by diffusion of the beet juice substances through the dead cell wall.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20205 - Automation and control systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Measurement and Control of Chemical, Food and Biotechnological Processes

  • ISBN

    978-1-908235-09-1

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    395-400

  • Počet stran knihy

    1266

  • Název nakladatele

    STS Science Centre Ltd.

  • Místo vydání

    London

  • Kód UT WoS kapitoly