Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Těstoviny a lněná vláknina

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43919158" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43919158 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.svazpekaru.cz/" target="_blank" >https://www.svazpekaru.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Těstoviny a lněná vláknina

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Reálné užití netradičních surovin je podmíněno možnostmi užití obvyklého zařízení, technologie a bez zvýšení pracnosti. Rozhodují také charakteristiky výrobků, které budou přijatelné nejlépe pro většinového spotřebitele. Nutriční benefity speciálních cereálních výrobků jsou nepochybně přínosné z hlediska zdraví, ale např. vláknina v současné době již nepatří k nejvíce preferované recepturní složce. Těstoviny se lněnou vlákninou splňují podle našeho názoru předpoklad pro výrobu v malých těstárnách. Konzumací 300 g takových těstovin v uvařeném stavu naplní doporučenou denní dávku vlákniny z cca jedné třetiny.

  • Název v anglickém jazyce

    Bakery products and linseed fibre

  • Popis výsledku anglicky

    Real use of non-traditional raw materials is conditioned by the possibility of using the usual equipment, technology and without increasing labor intensity. Product characteristics that are most acceptable to the majority consumer are also decisive. The nutritional benefits of specialty cereal products are undoubtedly beneficial from the health point of view, but for example, fiber is no longer the most preferred recipe component. In our opinion, flax fiber pasta fulfills the prerequisite for production in small pasta factories. By consuming 300 g of such pasta in a cooked state, it fills the recommended daily dose of dietary fibre from about one third.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Pekař a cukrář

  • ISSN

    1213-2403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    32-33

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus