Hodnocení kvality vajec na českém trhu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921303" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921303 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality vajec na českém trhu
Popis výsledku v původním jazyce
Praktická část sledovala vzorky vajec z klecového chovu, z chovu na podestýlce, z volného chovu, bio vejce, Omega vejce (se selenem), IQ vejce (se selenem a jodem), vejce ze dvorku (z malochovu) a křepelčí vejce. Byla stanovena čerstvost, Haghovy jednotky, barva žloutku, vnitřní vady, čistota skořápky, hmotnost (zařazení do kategorie), legislativa (značení na obale a na skořápce), zastoupení skupin mastných kyselin v tuku, tj. kolik obsahuje tuk nasycených mastných kyselin (MK), monoenových MK, omega 3 MK a omega 6 MK a obsah cholesterolu.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of the egg quality on the Czech market
Popis výsledku anglicky
The practical part monitored samples of eggs from cage breeding, from litter breeding, from free breeding, from organic eggs, Omega eggs (with selenium), IQ eggs (with selenium and iodine), backyard eggs (from small breeding) and quail eggs. Freshness, Haugh units, yolk color, internal defects, shell purity, weight (categorization), legislation (labeling on the packaging and on the shell), representation of fatty acid groups in fat, ie content of saturated fatty acids (SAFA), monounsaturated fatty acids (MUFA), omega 3 fatty acids and omega 6 fatty acids and cholesterol content.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.