Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality vajec na českém trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921303" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921303 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality vajec na českém trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Praktická část sledovala vzorky vajec z klecového chovu, z chovu na podestýlce, z volného chovu, bio vejce, Omega vejce (se selenem), IQ vejce (se selenem a jodem), vejce ze dvorku (z malochovu) a křepelčí vejce. Byla stanovena čerstvost, Haghovy jednotky, barva žloutku, vnitřní vady, čistota skořápky, hmotnost (zařazení do kategorie), legislativa (značení na obale a na skořápce), zastoupení skupin mastných kyselin v tuku, tj. kolik obsahuje tuk nasycených mastných kyselin (MK), monoenových MK, omega 3 MK a omega 6 MK a obsah cholesterolu.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the egg quality on the Czech market

  • Popis výsledku anglicky

    The practical part monitored samples of eggs from cage breeding, from litter breeding, from free breeding, from organic eggs, Omega eggs (with selenium), IQ eggs (with selenium and iodine), backyard eggs (from small breeding) and quail eggs. Freshness, Haugh units, yolk color, internal defects, shell purity, weight (categorization), legislation (labeling on the packaging and on the shell), representation of fatty acid groups in fat, ie content of saturated fatty acids (SAFA), monounsaturated fatty acids (MUFA), omega 3 fatty acids and omega 6 fatty acids and cholesterol content.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.