Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43922844" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43922844 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společnost Vodňanská drůbež, a.s. prostřednictvím inovačního projektu zavedla novou technologii (automatizovaný systém) a optimalizovala nové a stávající postupy pro porcování a balení drůbežího masa. Díky investicím do nové technologie a jejich nastavení se podařilo zavést do drůbežářské praxe technologickou a procesní inovaci, která v maximální možné míře snižuje riziko mikrobiální kontaminace a riziko senzorických změn u produkované balené celé drůbeže, porcovaného drůbežího masa a drůbežích drobů. Inovovaný technologický proces je nyní nastaven tak, že zpracování drůbežího masa je díky realizaci projektu kontinuální, tak že nedochází k dlouhodobému porušení chladírenského řetězce během technologického zpracovávání drůbežího masa. Podstata spolupráce spočívala zejména v doporučení, posouzení a nastavení technologií, optimalizaci pracovních postupů, hodnocení stability a doby použitelnosti drůbežího masa a zapracování postupů do systému jakosti a bezpečnosti. Realizace inovačního projektu také zajistila zvýšení bezpečnosti produkovaného drůbežího masa včetně drůbežích drobů, a to nejen minimalizací podílu lidské práce a zlepšení dodržení chladírenského řetězce (plynulý, lineární chod všech částí systému a rychlý kontinuální tok surovin a produktů od porcování až po chladírenské skladování před expedicí), ale také díky instalaci automatických zařízení pro detekci případných cizích předmětů v drůbežím porcovaném mase.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization and innovation in poultry cutting and packaging processes

  • Popis výsledku anglicky

    The company Vodňanská drůbež, a.s. through an innovative project, it introduced a new technology (automated system) and optimized new and existing procedures for slicing and packing poultry meat. Thanks to investments in new technology and their setting, technological and process innovation has been achieved in poultry practice, which reduces the risk of microbial contamination and risky sensory changes in produced packaged whole poultry, portioned poultry meat and poultry offal as much as possible. The innovated technological process is now set up so that the processing of poultry meat is continuous thanks to the implementation of the project, so that there is no long-term disruption of the cold chain during the technological processing of poultry meat. The essence of the cooperation lies mainly in the recommendation, assessment and setting of technologies, optimization of working procedures, evaluation of stability and shelf life of poultry meat and processing of procedures into a quality and safety system. The implementation of the innovative project will also increase the safety of poultry meat, including poultry offal, not only by minimizing human labor and improving refrigeration chain compliance (smooth, linear operation of all parts of the system and fast continuous flow of raw materials and products from portioning to cold storage before dispatch), but also thanks to the installation of automatic devices for the detection of possible foreign objects in poultry cut meat.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    17/005/16220/231/000057

  • Číselná identifikace

    17/005/16220/231/000057

  • Technické parametry

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Inovace technologie výroby tepelně opracovaných masných výrobků pasterizovaných v obalu&quot;

  • Ekonomické parametry

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Optimalizace a inovace v procesech porcování a balení drůbežího masa&quot;

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    25396480

  • Název vlastníka

    AA cizí

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem